Praktijk van Haaften in Reeuwijk

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 27/04/2019 om 10:48 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #223651
  Mark
  Moderator

  metcompassie.com

  Praktijk Van Haaften is een psychosociale hulpverleningspraktijk in Reeuwijk. De hulp is gericht op mannen die als kind nare seksuele ervaring(en) hebben meegemaakt. Het kan je leven heel erg in war brengen. Je kunt allerlei klachten krijgen die je nooit in verband hebt gebracht met deze gebeurtenis(en). Op deze website kun je veel over dit onderwerp lezen. Het geeft je mogelijk inzicht in wat je is overkomen en de over de schade die het heeft aangericht. De spreekuren vinden plaats in Reeuwijk. In mijn praktijk voer ik gesprekken met individuele volwassenen, echtparen en groepen.

  Visie & missie
  Mijn visie is dat elk mens uniek is en zelf verantwoordelijk is voor de keuzes die worden gemaakt. Op basis van gelijkwaardigheid en respect zal ik met jou de begeleiding aangaan. Het is mijn missie om je te ondersteunen en te zoeken naar een begaanbare weg waarin je leert omgaan met je zorgen en de problemen.

  Ik werk vanuit een christelijke levensbeschouwing. Ik geloof dat voor God iedereen waardevol is. Dit betekent dat ik hulp bied aan iedereen, ongeacht de levensovertuiging. Met mijn hulp wil ik mij inzetten voor het zoeken naar de kracht, die jouw levensbeschouwing kan bieden. Dat is de basis van mijn werk.

  Expertise
  Mijn naam is Cor van Haaften en ik heb bij het “Opleidingsinstituut voor Psychodrama” onder leiding van Peter John Schouten en Loes Stolker in Cothen de opleiding hulpverlening aan mannen die als kind seksueel misbruikt zijn gevolgd. De kennis en ervaring van hen heb ik mogen gebruiken bij de ontwikkeling van deze website. Met deze opleiding heb ik mijn expertise uitgebreid met kennis en vaardigheden. Verwerking van seksueel misbruik is veelal maatwerk en de betrokkene heeft hierbij zelf een leidende rol. In mijn praktijk kun je rekenen op mijn deskundige begeleiding.

  Aangesloten bij Expertise Centrum Traumaseksuologie

  #238729
  Mark
  Moderator
  Topic starter

  Verslag informatieavond Seksueel misbruik bij jongens van 25 april

  Altijd is het weer spannend. Komen er aanmeldingen binnen. Je kunt nog zoveel reclame maken via facebook, LinkedIn, krant en twitter, het blijft afwachten of mensen de stap durven zetten om zich aan te melden. Ik ben altijd weer verwonderd en dankbaar als er aanmeldingen binnenkomen.

  De avond van 25 april was ook weer een bijzondere avond. Het was een gemêleerd gezelschap (15 personen). Echtparen, alleenstaanden, een ouder, allemaal met hun eigen verhaal. We lieten de mensen eerst wennen aan de ruimte, gaven ze koffie en thee. Tegelijker maakten we kennis met iedereen zodat men zich iets meer op het gemak zouden voelen. Het waren moedige mensen die toch maar over de drempel zijn gestapt. De één zelfverzekerd, de ander een beetje schoorvoetend. Ga er maar aanstaan om een verhaal aan te horen wat direct over jou problematiek gaat.

  In ons verhaal gingen we het onderwerp niet uit de weg. Ik legde uit dat de wereld om ons heen het liefst wegkijkt. Je hoeft niet veel steun te verwachten. We leggen uit wat er met je gebeurt als je seksueel misbruikt wordt. Dat je in een shock toestand terecht komt, onteigend wordt. Er ontstaat een sterke seksuele verbinding tussen de dader en het slachtoffer. Je eigen beheer, de macht over je eigen lichaam wordt uitgeschakeld. De seksualiteit van de dader dringt bij je binnen, nestelt zich in je en raak je niet meer kwijt. Je wordt in het geheim getrokken en samen met schaamte en schuld wordt een drie-eenheid gevormd die niet zomaar te verbreken is.

  Wat belangrijk voor deze avond was, was dat we mensen hoop wilden meegeven. We hebben de weg van herstel uitgelegd zoals we die hebben geleerd van Peter John Schouten. Een slachtoffer denkt al gauw dat hij het nooit achter zich kan laten. Daar zit natuurlijk wel iets in. Met de weg van herstel zullen de littekens nooit weggaan en af en toe zal je de littekens voelen trekken door triggers. Het geheim eraf halen is heel moeilijk en de schuld neerleggen bij wie die hoort is een lang proces. Telkens komt de schaamte en het bagatelliseren weer om de hoek kijken. De splitsingen ongedaan maken is een lang en moeilijk proces. Toch durf ik te zeggen dat er een moment komt dat de dader eruit gegooid wordt en dat het leven weer leefbaar wordt. Er komt een moment dat je jezelf weer gaat hervinden.

  Na de pauze was er veel ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen te delen. Tijdens de lezing zag ik de uitdrukkingen op een ieders gezicht. Er was een zekere spanning vanaf te lezen. Soms zag ik emoties of boosheid. Er waren vele ervaringsverhalen. Er werd met elkaar gesproken en ervaringen werden uitgewisseld. De sfeer was ook laagdrempelig en nodigde uit om je op je gemak te voelen. Er was erkenning en herkenning. Ook werd er af en flink gelachen. Aan het einde van de avond kon er nog nagepraat worden waar ook goed gebruik van werd gemaakt. De aanwezigen gaven aan hoe waardevol het was om goede informatie te krijgen maar ook dat er een weg van hoop werd aangereikt. Hier doen we het voor!

  Verslag aangeleverd door praktijk van Haaften >>

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 9 ▪︎ leden online: 3
Tienemuus, Zaa, Turnster
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.425, reacties: 13.525, leden: 1.288
Scroll Up