Reclaimed Voices

 • Dit onderwerp bevat 20 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 23/01/2020 om 18:57 door Luka.
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 21)
 • Auteur
  Reacties
 • #216641
  Luka
  Moderator

   reclaimedvoices.org

   Reclaimed Voices wil je de mogelijkheid bieden om je verhaal te delen. Wij willen naar je luisteren, je zien en je erkennen in de pijn die je is aangedaan. Wij zullen vertrouwelijk omgaan met wat je met ons wil delen. Misschien wil je je hele verhaal doen, of misschien wil je alleen maar kort melden dat je ook slachtoffer bent. Belangrijk is dat centraal staat wat JIJ wil.

   Daarnaast wil Reclaimed Voices inzicht krijgen in de omvang van het aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Jehovah’s Getuigen in Nederland (en Vlaanderen).

   #216642
   Luka
   Moderator
   Topic starter
    #216686
    Luka
    Moderator
    Topic starter

     Interview met één van de oprichters van de stichting

     Ex-Jehovah’s Getuige Frank Huiting (39) beleefde dit jaar een dubbele coming out. Hij vertelde in Trouw anoniem over het misbruik in zijn jeugd, maar maakte zichzelf later bekend om anderen te kunnen helpen.

     Lees verder op trouw.nl >>

     #216893
     Luka
     Moderator
     Topic starter

      Slachtoffers seksueel misbruik Jehova’s Getuigen willen onderzoek

      De eis komt van Stichting Reclaimed Voices, die de belangen behartigt van slachtoffers. Bij de stichting zijn in twee maanden tijd 151 meldingen van misbruik binnengekomen. ,,De snelheid waarmee we de meldingen binnenkrijgen, toont aan hoe groot het probleem binnen deze kleine gemeenschap is”, aldus voorzitter Raymond Hintjes tegen RTL Nieuws.

      Lees verder op de site van het AD >>

      #217019
      Luka
      Moderator
      Topic starter

       ‘Jehovah’s Getuigen Nederland houdt interne rechtszaken over kindermisbruik onder de pet’

       Jehovah’s Getuigen Nederland houdt verslagen van interne rechtszaken over kindermisbruik onder de pet. 
       Slachtoffers vrezen dat de organisatie de documenten zal vernietigen.

       Slachtoffermeldpunt Reclaimed Voices wil dat Jehovah’s Getuigen Nederland de documenten overdraagt aan het Openbaar Ministerie (OM). De organisatie weigert dat en stelt dat slachtoffers vrij zijn om aangifte te doen bij de politie.

       Jehova’s handelen beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen zelf af, via een eigen rechtbank. Die oordeelt over het algemeen mild: de zwaarste straf is uitsluiting uit de kerk. Kwesties worden zelden gemeld bij de politie.

       Lees verder op volkskrant.nl >>

       #217020
       Luka
       Moderator
       Topic starter

        Minister Dekker: ‘Geef misbruik Jehovah’s Getuigen aan’

        Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming roept slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Jehovah-gemeenschap op naar de politie te stappen. “De beste start van een onderzoek is een aangifte bij de politie”, stelt Dekker.

        De Jehovah’s Getuigen zijn in opspraak omdat de kerkelijke gemeenschap volgens RTL Nieuws seksueel misbruik en de interne afhandeling daarvan binnenskamers hield. Slachtoffers zijn bang dat bewijsmateriaal verloren gaat en willen dat het Openbaar Ministerie (OM) dat opvraagt. Maar justitie komt vooralsnog niet zelf in actie. Het OM roept slachtoffers op zich te melden, zodat het vervolgens een onderzoek kan instellen.

        Lees verder op hartvannederland.nl >>

        #219902
        Luka
        Moderator
        Topic starter

         Jehovah’s Getuigen weigert slachtoffers inzage in dossier

         Slachtoffers van seksueel kindermisbruik binnen Jehovah’s Getuigen Nederland krijgen vooralsnog geen inzage in de gegevens die het kerkgenootschap over hen heeft. Dat heeft de organisatie per brief laten weten aan de advocaat van de slachtoffers.

         Jehovah’s Getuigen wil niet meewerken, omdat ze niet weten op welke juridische grond het verzoek van de slachtoffers is gebaseerd, zo schrijven ze.

         Dertien slachtoffers willen inzage in de ‘strafdossiers’ die het kerkgenootschap zou hebben over hun individuele misbruikzaken. Daders van kindermisbruik binnen Jehovah’s Getuigen worden intern bestraft in zogenoemde ‘rechterlijke commissies’. Daarvan worden verslagen bewaard met details over de zaak en soms zelfs bekentenissen van daders.

         Lees verder op de site van rtlnieuws.nl >>

         #219903
         Luka
         Moderator
         Topic starter

          Jehovah’s Getuigen Nederland overweegt onafhankelijk onderzoek seksueel misbruik

          Jehovah’s Getuigen Nederland overweegt een onafhankelijk onderzoek naar seksueel misbruik binnen hun kerk. Dat blijkt uit een brief van minister Dekker van Rechtsbescherming aan de Tweede Kamer.

          Maar voordat het instemt met een onderzoek, wil het fundamentalistische kerkgenootschap eerst nog verder praten met de minister. Een afvaardiging van het hoofdbestuur van Jehovah’s Getuigen uit Amerika zal daarvoor binnen enkele weken naar Nederland komen.

          Documenten binnenskamers gehouden
          RTL Nieuws onthulde vorige maand dat Jehovah’s Getuigen Nederland jarenlang verslagen van interne rechtszaken tegen daders van seksueel misbruik heeft achtergehouden. Het kerkgenootschap deelde die dossiers niet met de politie, ook al stonden er soms bekentenissen van daders in. Minister Dekker pleitte daarop voor een onafhankelijk onderzoek, zoals dat ook door de Rooms-Katholieke Kerk is ingesteld na onthullingen over seksueel misbruik binnen die kerk.

          Lees verder op rtlnieuws.nl >>

          #221491
          Luka
          Moderator
          Topic starter

           Seksueel misbruik bij Jehovah’s Getuigen
           – Achtergronden en Aanbevelingen

           Voorwoord
           Seksueel misbruik bij Jehovah’s Getuigen is een probleem. Om dit probleem te begrijpen is informatie nodig over de achtergrond van deze religieuze organisatie, over hun beleid en over de religieuze overtuigingen die een rol spelen. Dit rapport is bedoeld om op beknopte wijze hierover informatie te verschaffen. Het eerste en vierde hoofdstuk betreffen grotendeels vertaald materiaal uit rapporten van de Royal Commission into Institutional Responses to Child Sexual Abuse van Australië, een onderzoekscommissie die onderzoek heeft gedaan naar hoe diverse instituten omgaan met situaties rond seksueel misbruik en daarbij ook de organisatie van Jehovah’s Getuigen heeft onderzocht. Het tweede hoofdstukje tracht inzicht te verschaffen in de procedures rondom seksueel misbruik binnen de Jehovah’s Getuigen. Enkele citaten van slachtoffers benadrukken dit beleid en wat het met hen deed. In het derde hoofdstuk zijn de aanbevelingen uit het rapport van de Commissie Deetman opgenomen en is getracht duidelijk te maken in hoeverre Jehovah’s Getuigen iets kunnen met de betreffende aanbevelingen alsook hoe zij mogelijk kunnen reageren ten einde er niets mee te hoeven. Het laatste hoofdstuk gaat over onze Stichting Reclaimed Voices, over het ontstaan, onze missie en welke doelen we nastreven. De verantwoording voor de eerste vier hoofdstukken ligt bij Aswin Suierveld, het laatste hoofdstuk is van de hand van Raymond Hintjes.

           Wij hopen hiermee bij te dragen aan een beter begrip van de problematiek rond seksueel misbruik bij Jehovah’s Getuigen.

           Januari 2018,

           Raymond Hintjes, Religiewetenschapper en voorzitter Reclaimed Voices
           Aswin Suierveld, Theoloog en algemeen bestuurslid Reclaimed Voices

           Het rapport vind je hier >>

           #221529
           Mark
           Moderator

            Jehova’s blijven slachtoffers seksueel misbruik negeren

            Slachtoffers van seksueel misbruik bij de Jehovah’s Getuigen zijn boos op het bestuur van de religieuze organisatie. Dat wil, ondanks een belofte daartoe, niet met hen in gesprek over het misbruik. Inmiddels zijn er 276 meldingen, zo meldt Trouw.

            In een open brief aan het bestuur verwijten de slachtoffers het hoofdkantoor in Emmen dat zij nog steeds niet zijn uitgenodigd, hoewel zij een half jaar lang verzoeken hebben ingediend om hun verhaal te mogen doen.

            Volgens Frank Huiting, zelf als misbruikslachtoffer actief voor de stichting Reclaimed Voices heeft de weigering ‘groot effect op de slachtoffers die eindelijk naar buiten durfden te treden met hun verhaal.’ Hij wil dat de slachtoffers zo snel mogelijk worden gehoord.

            Lees verder op ad.nl >>

           10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 21)
           • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
           gasten online: 16 ▪︎ leden online: 4
           Lotteeh, Trees50, Leentje, Chris
           FORUM STATISTIEKEN
           topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812