Meedoen aan een talkshow in het theater

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Werk van lotgenoten Meedoen aan een talkshow in het theater

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11/08/2020 om 17:02 door Malinche.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Reacties
 • #246214
  Malinche
  Lid LSG

   Ik ga meedoen aan een talkshow in een theater. ik zal daar geïnterviewd worden over mijn boek waarin ik beschrijf wat mij overkwam op mijn vijfde en hoe dat in mijn leven daarna langzaam van lange tijd ondergedoken boven water is gekomen.

   Heel eng maar ik moet van mezelf want ik heb nergens zo veel last van als van het zwijgen en wegkijken rondom seksueel misbruik van een kind.

    

   Het is in Amsterdam in theater De Jungle in Amsterdam oost

   Als er lotgenoten komen zou dat heel steunend zijn

    

   #246226
   Luka
   Moderator

    Knap hoor! Heel veel succes donderdag, Malinche.

    #246348
    Malinche
    Lid LSG
    Topic starter

     De talkshow is geweest. Ik heb het filmpje van de traumaseksualiteit laten zien en ik heb voor het publiek gepraat over m’n boek. Ik werd vooral gevraagd naar de spirituele kant van m’n verhaal en het vertellen daarover is best goed gegaan. De hele talkshow ging ook goed. Er waren andere interessante gasten die over hun werk vertelden zoals over  Real comics, de stripverhalen over misbruik en huiselijk geweld en stichting Kezban die taboes slecht over die onderwerpen. Ik was eigenlijk de enige gast die niet over werk of namens een stichting sprak maar over mijzelf en over mijn eigen ervaring. Ik kreeg achteraf heel wat positieve reacties en een aantal mensen zei me dat ze mijn boek wilden gaan lezen. Daar ben ik erg blij om en ik heb een kleine bijdrage kunnen leveren aan het doorbreken van het grote zwijgen rond seksueel misbruik van kinderen en speciaal van jongetjes. Het was ook weer een ervaring die verdrietig maakt omdat het me weer zo met de neus drukte op de immensiteit van het misbruik.

     Toen ik me ‘s middags in een bibliotheek probeerde voor te bereiden hoorde ik een gesprek tussen twee mannen. Het ging over de milieumaatregelen van de regering en hoe belachelijk dat allemaal was en vervolgens over het terughalen van kinderen van IS gevangenen uit Syrië. Daarin werd gezegd: Ik heb gehoord dat de gewetensfunctie voor het zevende jaar ontwikkeld wordt bij kinderen. Die kinderen is dus niks meer aan te reden! En die willen ze hier naartoe halen. Belachelijk. En kinderen die seksueel misbruikt worden worden later zelf daders! Daar laten er is niks meer aan te redden. Ik realiseerde me hoe ontzettend belangrijk het is dat er meer openheid komt en dat er meer gepraat wordt over misbruik en de gevolgen daarvan maar ik kon niet reageren op die twee mannen van dat gesprek. Ik kon alleen maar denken: ik had ook beter dood kunnen gaan na dat misbruik. Toch niks meer aan te redden. Dat ben ik niet blijven denken hoor maar ik was niet in staat om iets tegen die mannen te zeggen.

     #246381
     Mark
     Moderator

      Hoi Malinche,

      Mooi om te lezen dat die talkshow zo goed is gegaan! Ik kan me goed voorstellen dat het gesprek dat je in de bieb opving enorm bij je binnenkwam. In zekere zin klopt het natuurlijk wel dat de eerste jaren van je leven erg bepalend zijn voor hoe je je als mens ontwikkelt. Maar ik denk toch dat het te kort door de bocht is om te stellen dat het een hopeloze zaak is als mensen voor hun 7de, door wat dan ook, beschadigd zijn. Ik zal de laatste zijn die beweert dat het makkelijk is want het is wel je fundament wat beschadigd is, maar ik geloof er heilig in dat herstel mogelijk is. De reden dat ik daarin geloof is omdat ik van mezelf weet dat ik me als kind altijd ongelukkig heb gevoeld met de situatie. Ondanks dat ik niet kon benoemen waarom, WIST ik dat het niet goed was wat er met me gebeurde. Ik denk/hoop dat die wetenschap de basis is voor verandering.

      Laat je i.i.g. door opmerkingen van mensen die zelf niet weten hoe het is om als kind beschadigd te raken niet ontmoedigen! Je hebt al heel veel bereikt Malinche en je geeft ook niet op. Goed bezig!

      Groet,
      Mark

      #252495
      Malinche
      Lid LSG
      Topic starter

       Dank je wel Mark!!!!

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
      gasten online: 10 ▪︎ leden online: 0
      No users are currently active
      FORUM STATISTIEKEN
      topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799