Lieveling in het gruwelhuis – Mar van Heezik Meijer

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Lieveling in het gruwelhuis – Mar van Heezik Meijer

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/08/2018 om 20:23 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #226775
  Luka
  Moderator

   Lieveling in het gruwelhuis

   Auteur: Mar van Heezik Meijer
   Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

   Samenvatting
   In dit boek vertelt Mar van Heezik Meijer het ongelooflijke verhaal van het meisje Joan, dat samen met haar zusje Erica wordt blootgesteld aan de terreur van hun stiefvader, die ze Gruwel noemen. Na het overlijden van hun vader, met wie ze heel gelukkig waren, is hun moeder al heel snel getrouwd met een man van wie ze zwanger bleek te zijn. Een man met een onvoorspelbaar en intens wreed karakter. Hij sluit hen op, slaat hen in elkaar, misbruikt ze, intimideert ze, niets blijft de meisjes bespaard. Joan staat meermalen op het punt weg te lopen. Maar ze voelt zich verantwoordelijk voor haar zusje en de andere kinderen. Dat dilemma tussen ontsnappen aan de gruwelen van wat een thuisbasis moet zijn en een leven voor haarzelf is een van de belangrijke thema’s in dit boek.

   Dat ze de wandaden en sadistische vergrijpen van haar stiefvader heeft overleefd mag al opmerkelijk genoemd worden. Maar dat ze er zo over kan schrijven, heel kwetsbaar, maar ook ongelooflijk krachtig, is een prestatie van formaat. Ook al was er niemand die iets deed, terwijl meerderen het moeten hebben geweten, het boek is geen aanklacht tegen de zwijgers. Het is het verhaal van een meisje, dat haar zusje probeerde te beschermen en in onmenselijke omstandigheden heeft moeten overleven. De schrijfster hoopt, dat haar boek anderen kan helpen, de tekenen te herkennen. Zodat het gestopt kan worden, al is het maar bij één wanhopig kind.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 45 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732