Liefde zonder vlinders – Merel van Groningen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Liefde zonder vlinders – Merel van Groningen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 21/11/2017 om 21:29 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #214046
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Liefde zonder Vlinders

   Jongeren over grensoverschrijdend seksueel gedrag

   Auteur: Merel van Groningen

    

   Jongeren over grensoverschrijdend seksueel gedrag. Tijdens de voorlichtingsdagen die zij op scholen verzorgt sprak Merel van Groningen met tientallen jongeren. Jongeren worden steeds vroeger seksueel actief. Op internet worden de meest intieme details uitgewisseld. De smartphone waarmee ze versmolten lijken is daarbij een onvoorspelbaar wapen. Tijdens de voorlichtingsdagen die zij op scholen verzorgt sprak Merel van Groningen hierover met tientallen jongeren. In Liefde zonder vlinders zijn de meest in het oog springende praktijkcases geselecteerd. Waarom krijgt het ene kind een abortus en laat het andere zich oraal bevredigen door ‘domme meisjes’. Termen als ruilsex, grooming, sexting, cyberporno en digitaal pesten komen naar voren. Wat houden deze in? Hoe is het mogelijk dat jongeren bereid zijn te liegen, te bedriegen en te kwetsen zonder enig benul of besef van wat ze een ander daarmee aandoen? De cases die Merel van Groningen optekende legde zij voor aan een team deskundigen op het gebied van zedenzaken, jeugdzorg, pedagogiek en jongerenseksualiteit. Ook verwerkte Van Groningen ervaringen uit haar eigen hulpverlenerspraktijk.

   Liefde zonder vlinders is een absolute eyeopener voor iedereen die tieners in zijn/haar omgeving heeft, zoals ouders, docenten, maatschappelijk werkers en jeugdwerkers. Maar het is vooral ook een boek voor jongeren waar seksuele voorlichting gevoelig ligt.

   ‘Je verhalen lezende kan ik alleen maar zeggen dat ik ze allemaal herken en dat ik ze allemaal verontrustend, zorgwekkend, en tegelijkertijd onbegrijpelijk vind. De virtuele wereld van jongeren is een onderdeel van de samenleving waarop ouders iedere grip kwijt lijken te zijn. Ik weet zeker dat jouw boek hen duidelijkheid zal geven.’ (Lezersreactie van een politiefunctionaris)

   De boeken van Merel van Groningen die zelf als tiener werd misbruikt, zijn taboedoorbrekend. Anno nu is ze een veelgevraagd spreker op scholen en neemt ze deel aan verschillende (overheids)projecten tegen seksueel misbruik.

   Merel van Groningen op Facebook >>

   Website van Merel van Groningen >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 54 ▪︎ leden online: 1
  Chris
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732