Let op mijn woorden – Griet op de Beeck

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Let op mijn woorden – Griet op de Beeck

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 31/10/2019 om 00:40 door Skye.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #246017
  Skye
  Moderator

   Let op mijn woorden
   Auteur: Griet op de Beeck

   Samenvatting
   De hoofdpersoon Lise probeert als vijftienjarige overeind te blijven in het gezin waar haar ouders veel ruzie maken en waar ze tussen moet bemiddelen of moet kiezen om te zwijgen. Waar incest dreigt te zijn, maar niet wordt uitgesproken. En ze niet weet hoe ze moet leven. Ze voelt zich erg eenzaam op school, en krijgt een relatie met een docent. In het tweede deel van het verhaal is Lise volwassen en werkzaam als arts in opleiding. Ze heeft een eetprobleem, maar vindt dat het haar sterk maakt. Ze worstelt met de zieke kinderen, met het leven en met relaties en gaat ondanks alles door en probeert iemand te worden. 

   Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien.

   Vanaf de eerste pagina word je als lezer meegezogen in deze intense roman. Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht. Het is geschreven in een prachtige, sobere stijl, kenmerkend voor de auteur. Het tweede, op zichzelf staande deel van een trilogie.

   Het eerste deel vind je hier >> 

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 9 ▪︎ leden online: 1
  Lyn
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.598, reacties: 19.925, leden: 2.478