Julia – Hoe mijn dochter steeds zieker werd in de psychiatrie – Hanneke Joosten

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Julia – Hoe mijn dochter steeds zieker werd in de psychiatrie – Hanneke Joosten

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 16/01/2020 om 19:31 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #248106
  Luka
  Moderator

   Julia
   Hoe mijn dochter steeds zieker werd in de psychiatrie

   Auteur: Hanneke Joosten
   Uitgever: Uitgeverij Water

   Samenvatting
   Als Julia op negentienjarige leeftijd in een psychose belandt, wordt ze opgenomen in een psychiatrische inrichting. Haar moeder Hanneke en stiefvader Gijs zijn daar aanvankelijk ‘blij’ om: het ging al een jaar bergafwaarts met Julia, nu is er eindelijk uitzicht op verbetering. Niets blijkt echter minder waar. Tijdens haar verblijf in verschillende ggz-instellingen glijdt Julia steeds verder weg.

   Dit boek is een verslag van het horrorscenario waarin Hanneke en haar gezin terechtkwamen. Maar het is ook een aanklacht. Tegen rigide psychiaters die krampachtig vasthouden aan richtlijnen, protocollen en (verkeerde) diagnoses. En tegen de ggz-klinieken waar het slikken van medicijnen voorwaarde is voor verblijf. Waar het recht op privacy en keuzevrijheid belangrijker wordt geacht dan deelname aan een dagprogramma en het stimuleren van een gezonde leefstijl. Daarnaast is dit boek een eerbetoon aan die paar mensen die op het juiste moment op de juiste plek de juiste actie ondernamen.

   Hanneke Joosten (1964) is activiteitenbegeleider en werkzaam bij een ROC. Ze is moeder van vier kinderen, onder wie Julia (1991).

   ”CONFRONTEREND, MAAKT BESCHEIDEN EN ROEPT OP TOT REFLECTIE”
   Jim van Os, hoogleraar psychiatrie

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 20 ▪︎ leden online: 1
  Vinnie
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812