Het Duivelskind – Maria Genova, Angel van der Vecht

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Het Duivelskind – Maria Genova, Angel van der Vecht

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 28/01/2018 om 16:50 door Mark.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #214064
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Het Duivelskind

   Foute ouders en falende jeugdzorg

   Auteur: Maria Genova, Angel van der Vecht

    

   In ‘Het Duivelskind’ vertelt bestsellerauteur Maria Genova het schokkende levensverhaal van Angel van der Vecht. Dit nieuwe boek behandelt twee zeer actuele thema’s: kindermisbruik en jeugdzorg. Het meisje Angel groeit op in een benauwend milieu. Langzaam maar zeker raken haar ouders ervan overtuigd dat Angel een ‘duivelskind’ is. Om haar te ‘genezen’ beginnen ze Angel te mishandelen en te misbruiken. Via Angels school wordt jeugdzorg ingeschakeld. Maar omdat men niet ingrijpt wanen haar ouders zich onaantastbaar. Onder de ogen van een gezinsvoogd en een maatschappelijk werkster gaan de mishandelingen, de vernederingen en het misbruik onverminderd door. Wanneer jaren later het misbruik naar buiten dreigt te komen besluit haar vader een einde aan Angels leven te maken… ‘Als ze de badkamer instapt, ziet Angel haar vader met een groot keukenmes en een hoop pillen. Hij zet het mes op haar keel. ‘Vandaag is het zo ver,’ zegt haar vader. Een brede grijns verschijnt op zijn gezicht. ‘Jij pleegt zelfmoord. En ik heb een alibi, want je hebt zelf opgeschreven dat je dood wilt. Iedereen zal geloven dat je zelfmoord hebt gepleegd.’ Falende jeugdzorg, foute ouders en omstanders die hun ogen sluiten… In Het Duivelskind overtreft de ontstellende werkelijkheid de meest gruwelijke fictie.

   Het duivelskind op Facebook.

   Heb jij dit boek gelezen? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond!

   #216665
   Mark
   Moderator

    Angelsite

    Op de website van Angel van der Vecht kun je meer lezen over haar verleden van seksueel misbruik, lichamelijke en geestelijke mishandeling en haar gevecht tegen de trauma’s. Met deze site wil zij lotgenoten een hart onder de riem steken door te laten zien dat er ook veel lichtpuntjes zijn. Zij wil ook meewerken om seksueel geweld uit de taboe-sfeer te krijgen.

    Op 2 Maart 2013 kwam haar boek “Het Duivelskind” uit, een persoonlijk verhaal over seksueel misbruik, mishandeling, falende jeugdzorg en zwijgende omstanders (10de druk inmiddels). Dit boek veranderde haar leven, de vele reacties maakten haar sterker, ontroerden haar en maakten dat zij steeds meer naar buiten durfde te treden.  Haar doel was mensen bewust te maken van de gevolgen van seksueel misbruik/kindermishandeling en bewust te maken dat het ook in jou straat kan gebeuren. Terwijl je dit leest maken 119.000 kinderen dit vandaag elke dag weer mee!

    Hoe het nu met haar gaat kun je volgen op haar blog. Je kunt er lezen over nare dingen zoals PTSS en een dissociatieve stoornis, maar zij gunt je ook een kijkje in haar tuin, een blik op haar huisdieren en nog meer leuke dingen.

    Waarschuwing! Haar verhaal kan erg moeilijk zijn. Ben je zelf een overlever kijk dan uit als je dit wilt gaan lezen, of lees het samen met iemand die je vertrouwt.

    Naar de website van de schrijfster Angel van de Vecht

    #216667
    Mark
    Moderator

     Angel leest voor uit het boek over haar jeugd

      

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 23 ▪︎ leden online: 0
    No users are currently active
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.776, reacties: 21.210, leden: 2.840