Gezocht voor een schoolopdracht: mensen die als tiener te maken hebben gehad met seksueel geweld

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Gezocht voor een schoolopdracht: mensen die als tiener te maken hebben gehad met seksueel geweld

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 30/10/2023 om 14:45 door Godelieve.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #277759
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Hoi allemaal,

   Ik ben Daphne, 19 jarige student op het HBO Social Work. Voor een schoolopdracht schrijven wij een vakblad, en ik schrijf hiervoor een artikel over seksueel geweld tussen jongeren (+/- leeftijd van 10 tot 18). Hiervoor zoek ik mensen die hun verhaal (anoniem) willen delen.

   Heb je hierbij ook te maken gehad met een hulpverlener, positief of negatief, wil ik daar ook graag over horen. Ook als je dit wel had gewild maar niet wist hoe.

   Wil je mij hierbij helpen, stuur dan een berichtje naar 0686611323.

   Alvast bedankt! ❤️
   Daphne Smulders

   #277807
   Jeunke
   Lid LSG

    Dag Daphne,

    Ik las je oproep en ik zet hiermee een eerste (of eigenlijk tweede) stap.  Ik ben als jongen langere tijd misbruikt door een Pater/Leraar op het Gymnasium. Ik heb daar – destijds maar ook in alle jaren daarna – nooit iemand over verteld of ook maar signalen afgegeven. Maar nu, op latere leeftijd, merk ik/weet ik, dat dit mijn hele leven heeft beïnvloed en zelfs verminkt. Ik ben nu onder behandeling en heb het voor het eerst verteld en herbeleefd. De Pater zal niet meer in leven zijn. Dat ontneemt mij de kans om – behalve mijn eigen verdriet en persoonlijkheidskenmerken een plek te geven – hem rekenschap te laten afleggen. In de wereld van toen kon dat niet. Dat zou ertoe hebben geleid dat niet hij maar ik van school zou zijn gestuurd. Ik heb het hier erg moeilijk mee. Met de herbeleving, met alle dingen die ik heb gemist in mijn leven, met de schaamte, met het bijna schizofrene verzwijgen en ‘mooi weer spelen’, maar vooral met een intens verdriet dat ik voel en dat door mijn hele wezen zwerft en op zoek is naar een plek.

    Als ik je kan helpen vind ik misschien ook een weg mijzelf te helpen.

    #277833
    Godelieve
    Lid LSG

     Hi Daphne,

      

     Ook ik wil wel anoniem getuigen over misbruik tussen mijn 11e en 19e jaar.  Heb die hele periode gezwegen en pas op mijn 20ste verteld over het misbruik. Had graag een hulpverlener gesproken maar ik vertrouwde niemand. Over mijn leven als misbruikslachtoffer heb ik recent een boek geschreven. Ik breng dat graag onder de aandacht omdat ik tips wil geven aan andere slachtoffers.

     Je kan mij bereiken via mijn email of telefoonnummer; ik stuur je ook een berichtje.

     Groeten, Godelieve

      

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 18 ▪︎ leden online: 0
    No users are currently active
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.812, reacties: 21.449, leden: 2.901