Gezocht: ouders die PTSS hebben (gehad) en/of hun partners, die willen meedenken over een oudercursus

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Gezocht: ouders die PTSS hebben (gehad) en/of hun partners, die willen meedenken over een oudercursus

Tags: 

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 23/07/2021 om 20:41 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #259845
  LSG
  Beheer
  Topic starter


   Bent u (stief-)ouder van één of meer kinderen?
   Heeft u of uw partner de diagnose PTSS (posttraumatische stress-stoornis) of deze vroeger gehad?
   2x ja? Dan nodigen wij u graag uit voor onze adviesraad!

   Wie zijn wij?
   Sinai Centrum is een behandel- en expertisecentrum voor PTSS en psychotrauma. Samen met het Trimbos Instituut en Arkin Jeugd & Gezin Preventie ontwikkelen we een cursus voor ouders met PTSS. Deze cursus is bedoeld om hen een steuntje in de rug te bieden als ze in de opvoeding van hun kind tegen vragen aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:
“Kan mijn PTSS invloed hebben op mijn kind?” of
“Hoe bewaar ik de rust voor mijn gezin als ik getriggerd word?”

   Waarom een adviesraad?
   We vinden het heel belangrijk dat de cursus aansluit bij de behoeftes van de ouders zelf. Daarom stellen we een adviesraad samen met daarin ouders die PTSS hebben (gehad) en/of hun partners. Een groep ervaringsdeskundigen dus, die met ons meedenkt over de inhoud van de cursus.

   Wat doet de adviesraad?
   Als lid van de adviesraad gaat u samen met andere ouders en de onderzoekers in gesprek. U deelt uw eigen ervaringen, mening en ideeën. Uiteraard bepaalt u zelf wat u wel en niet met de onderzoekers deelt. Uw persoonlijke ervaringen zijn heel waardevol: ze dragen bij aan de cursus, en dat helpt andere ouders die hetzelfde meemaken. De mening van de adviesraad is de leidraad bij het ontwikkelen van de cursus.
   Daarnaast denkt de adviesraad mee over het onderzoek waarmee we testen of de cursus goed werkt. De adviesraad speelt dus een belangrijke rol, en draagt bij aan een zo goed mogelijke cursus en onderzoek.

   Wie kan zich aanmelden?
   We vinden het belangrijk dat de adviesraad divers is, zodat we zo veel mogelijk verschillende perspectieven krijgen. Daarom is iedereen welkom, wat je achtergrond, leeftijd, gender, gezinssamenstelling, enz. ook is. Ook als uw kinderen inmiddels al volwassen zijn, kunt u meedoen.

   Jeugdraad
   Er komt ook een jeugdraad, met daarin kinderen tussen de 10 en 18 jaar wiens ouder PTSS heeft (gehad). Is dat iets voor uw kind? Dan kunt u uw kind ook aanmelden.

   Praktisch

   • De adviesraad komt in totaal 5 keer bij elkaar. Dit is altijd samen met onderzoekers van Sinai Centrum, Trimbos Instituut en/of Arkin Jeugd en Gezin.
   • De eerste bijeenkomst is rond september 2021 en de laatste rond mei 2024. Data en tijden worden in overleg met alle leden van de adviesraad bepaald. Mocht u een keer niet kunnen, dan is dat geen probleem.
   • Elke bijeenkomst duurt 2 à 3 uur.
   • De bijeenkomsten zijn waarschijnlijk in Utrecht of Amstelveen. Is het lastig om daarheen te komen? Dan is videobellen ook mogelijk.
   • Er is een reiskostenvergoeding. Daarnaast krijgt u een vergoeding van €20 per bijeenkomst.

   Interesse of vragen?
   Mail naar Laurien Meijer (promovendus Sinai Centrum): laurien.meijer@sinaicentrum.nl.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 12 ▪︎ leden online: 3
  Leentje, Lieza, Colinda
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.699, reacties: 20.582, leden: 2.660