Gezocht: mannelijke lotgenoten voor een documentaire

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Gezocht: mannelijke lotgenoten voor een documentaire

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 06/08/2021 om 21:51 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #259947
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Beste lotgenoten,

   Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Roshan, 29 jaar oud en vorig jaar in 2020 afgestudeerd als regisseur aan de Nederlands Filmacademie. Mijn afstudeerdocumentaire ‘Deepfake Therapy’ (uitgezonden door de KRONCRV) kunnen jullie hier zien.

   Als man heb ik tegen mijn wil in seks gehad met een vrouw. Het was een erg nare ervaring. Na het voorval heb ik mij dan ook lange tijd vies en smerig gevoeld. Ook droeg ik een schuldgevoel met mij mee. Want hoewel ik als man fysiek sterker was, bleek mijn lichaam geen verzet te kunnen bieden. Ook verbaal lukte het mij simpelweg niet om te zeggen: ‘stop, dit wil ik niet’. Naderhand durfde ik er met niemand over te spreken, uit angst voor vooroordelen. ‘Stel je niet zo aan, als man kun je geen slachtoffer van een vrouw worden.’

   Al lange tijd loop ik met het idee rond om een documentaire te maken over mijn mannelijke lotgenoten. Onlangs heb ik gehoord dat ik met dit onderwerp geselecteerd ben voor de ‘’IDFAcademy & NPO-Fonds workshop’’. Dit is een research- en ontwikkeltraject dat wordt georganiseerd door het filmfestival IDFA in samenwerking met het NPO-Fonds waar de 6 geselecteerde regisseurs hun plan verder mogen ontwikkelen en uitdiepen. Tijdens het IDFA in november presenteren alle 6 de deelnemers hun plannen aan omroepen, zodat daarna hopelijk de realiseringsfase van de documentaire kan beginnen.

   Voor mij staan integriteit en zorgvuldigheid heel hoog in het vaandel in het maakproces van de documentaire.

   Het lijkt mij heel erg fijn om in contact met lotgenoten te komen. Niet alleen voor de documentaire. De herkenning die ik hoop te vinden kan ook voor mij persoonlijk veel betekenen.

   Mail mij gerust op:
   roshan.Nejal@hotmail.com

   Meer over mij >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 24 ▪︎ leden online: 1
  Lyn
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865