Gezocht: ervaringen, tips en tricks m.b.t. het Schadefonds

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Gezocht: ervaringen, tips en tricks m.b.t. het Schadefonds

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 4 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 10/03/2020 om 15:10 door Marcel.
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #249365
  LSG
  Beheer
  Topic starter

  Omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben en therapie geef ben ik inmiddels bekend met een aantal dossiers mbt het Schadefonds. Mijn indruk is dat de afhandeling en beoordeling van aanvragen nogal schimmig verloopt en dat in essentie gelijkaardige zaken om volstrekt onduidelijke redenen zeer verschillend beoordeeld worden.

  Daarom ben ik op zoek naar ervaringen en tips en tricks hiervoor die ik ook met mijn clienten kan delen. Wil je jouw ervaringen, tips en adviezen met mij delen? Stuur dan een mail naar info@craftingpeople.nl.

  Hartelijke groet,
  Marcel Kerkhofs
  Crafting People

  #249366
  Pauline
  Lid LSG

  Even een korte tip waarvan ik in mijn omgeving heb gezien dat t uitmaakte:

  belangrijk is dat je verslagen met diagnose etc kan aanleveren van een BIG geregistreerden therapeut. Volgens mij staat dit ook ergens op hun site, maar daar heb ik in mijn omgeving aanvragen op stuk zien lopen (als dus geen BIG geregistreerde GZ-, klinisch psycholoog of psychiater het verslag heeft geschreven).

  Aangifte wel of niet maakt niet uit, wel is van belang dat je een beschrijving bijvoegt van welke seksuele hensdelingem er hebben plaatsgevonden, om het maar even plat te zeggen, op basis daarvan wordt het bedrag volgens mij bepaalt.

  Nog een tip: vraag zelf je dossierstukken op bij je huidige en oude behandelaars, schadefonds zegt dat ze dit zelf doen maar dat gebeurt lang niet altijd.

  Deze ervaringen zijn wel van meerdere jaren geleden, al geldt dat stuk over BIG geregistreerden behandelaar volgens mij nog steeds wel.

  #249369
  Marcel
  Lid LSG

  dankje Pauline

  dat staat idd ook op de site. ik had zelf echter ook een officiele diagnose maar bij mij was dit niet goed (genoeg). het blijft me een raadsel waarom. er is natuurlijk wel een afwijzingsbrief gestuurd maar is is vaag. Vandaar mijn vraag…

  #249370
  Pauline
  Lid LSG

  Wat naar.

  volgens mij kan je bezwaar maken zodat je, wanneer je van hen hoort wat maakt dat ze hebben afgewezen, waar nodig nog extra dossierstukken opsturen. Ik zou in ieder geval om verduidelijking van hun beslissing vragen, dit klinkt heel naar namelijk.

   

  #249371
  Marcel
  Lid LSG

  hoi PAuline

   

  dank voor jouw reactie – ik heb uiteraard om duidelijkheid gevraagd maar geen reactie meer ontvangen.

  ik vind het zuur omdat ik in mijn omgeving dus inmiddels een aantal mensen ken met een vergelijkbare case die binnen no-time zelfs een voorschot kregen.. heel bijzonder allemaal dit! en zelf vond ik het een klap in mijn gezicht.. bij de afwijzing wordt wel gezegd dat ze je geloven maar uiteindelijk toch weer niet… ik heb hen teruggegeven dat ik het traumatiserend vind (dat is mssn wel wat overdreven) omdat ik opnieuw door de overheid i.d. steek wordt gelaten. Gelukkig kan ik het allemaal goed dragen tegenwoordig maar het deed wel even heel erg pijn want het raakte veel oude pijn omdat ik vaak niet geloofd ben in het verleden; met name in de zorg dan..

   

  #249408
  SylviaN
  Lid LSG

  Ha Marcel,

  Ik heb vorig jaar een vergoeding gekregen. Ik heb heel uitgebreid opgeschreven wat er is gebeurd, hoe lang, door wie, wat de gevolgen voor mijn dagelijks leven zijn. Ik heb voor zover aanwezig alle rapporten en behandelverslagen meegestuurd. Daarnaast heb ik mijn behandelaar een brief laten schrijven met daarin een beschrijving van mijn huidige problemen. Ik hoop hen ook geschreven dat de gewone GGZ bij mij niet helpt. Zij gingen ermee accoord dat een BIG-geregistreerde psych maar wel vrijgevestigd die brief schreef. Ik had het niet in no time. Moest een flink aantal maanden op de uitslag wachten. Ik zou ze bellen als ik jou was ipv schrijven (geen idee of je dat al deed) en ook uitleggen dat dit hertraumatiserend werkt.

  Sterkte ermee,

  Sylvia

  #249461
  Marcel
  Lid LSG

  hoi Sylvia,

  ik ben ergens blij dat het voor jou zo goed uitpakte en tegelijkertijd vind ik het erg wrang om te lezen. ik zal jouw tip opvolgen en kijken of ze ook telefonisch nog benaderbaar zijn. Mijn bezwaartermijn is al een tijd verlopen – ik had na de afwijzing nog contact gezocht met slachtofferhulp maar die zagen helaas weinig mogelijkheden. Misschien zit het em in het feit dat ik maar heel weinig feitelijke herinneringen heb en dat mijn verleden van 6-15 een grote waas is geweest. Ik heb het nu wel (grotendeels) verwerkt maar mijn lijf herinnert zich duidelijk meer dan ik met woorden kan vertellen. Anyway, dank voor je reactie!

  groet,

  Marcel

   

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 16 ▪︎ leden online: 1
Liz4321
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.437, reacties: 13.309, leden: 1.210
Scroll Up