Gegrepen – Femke Ekelhof

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 02/03/2018 om 14:05 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #218630
  Mark
  Moderator

   Gegrepen
   auteur: Femke Ekelhof

   Een meisje van twaalf wordt verkracht. Ze zoekt een veilige plek, maar brengt daarmee juist zichzelf in gevaar

   Samenvatting:

   Een meisje van twaalf jaar wordt verkracht. Haar omgeving heeft geen idee wat er allemaal in haar omgaat, want het lukt haar niet om erover te praten. School, ouders, hulpverleners: ze doen oprecht wat hen het beste lijkt, maar slaan de plank helaas mis. Het meisje doet wat zij denkt dat nodig is om zich eindelijk weer veilig te voelen: misschien kan ze dan ontsnappen aan de dader en aan haar levendige herbelevingen. Ze belandt echter in een nog veel gevaarlijkere situatie…

   Femke Ekelhof weet de spanning in haar verhaal zo goed op te bouwen, dat je haast zou vergeten hoe zwaar het moet zijn geweest om dit allemaal op te schrijven. Dit boek is namelijk gebaseerd op haar eigen ervaringen. ”Gegrepen” leest als een thriller, maar beschrijft een gruwelijke werkelijkheid: hoe dit verhaal afloopt, blijft tot de laatste pagina spannend.

   Vaak zwijgen mensen die geweld is aangedaan. Ook Femke deed dat jarenlang. Tot ze begreep dat het genoeg was: het zwijgen werd een te zware last. Het was tijd om de stilte te doorbreken.

   Femke Ekelhof (pseudoniem voor Femke Alsemgeest) heeft een eigen website. Je vind daar meer informatie over haar en over waar zij zich voor inzet.

   Lees ook ‘(On)begrepen’, het vervolg op dit boek >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 1
  Paul1966
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736