Gedwongen Liefde – Maria Genova

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 10/01/2018 om 20:16 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #215658
  Luka
  Moderator

   Gedwongen liefde
   loverboys, stalkers en seksslavinnen

   Schrijfster: Maria Genova
   Uitgever: Just Publishers

   Samenvatting
   Anna probeert zich staande te houden in een liefdeloze relatie vol pijn en vernedering. Wanneer haar man Sertan wordt opgepakt voelt ze zich bevrijd. Maar is ze wel veilig na haar huwelijk met een loverboy?

   Als Anna haar schokkende verhaal aan journaliste Maria Genova vertelt, reageert deze verbijsterd.
   Genova gaat op onderzoek uit en ontdekt dat pooiers overal actief zijn, zelfs in haar kleine woonplaats. Ze vraagt zich af wat er allemaal van de fraaie beloftes van politici en politie om de vrouwenhandel te bestrijden terecht kwam. Hoe komt het dat pooiers nog steeds zo veel slachtoffers maken?
   De loverboys anno nu zoeken niet langer naar onzekere meisjes op het schoolplein, maar gebruiken internet en webcams om met hen in contact te komen. De tieners worden daarna met hun eigen naaktfoto’s gechanteerd. Ze belanden vervolgens in de prostitutie. Voor het eerst laat een boek de relatie zien tussen loverboys en sexting.

   Gedwongen liefde is een onthullend boek over loverboys, slachtoffers en falende hulpverleners. Het leest als een spannende roman, maar is gebaseerd op een gruwelijke werkelijkheid. Een lezer van het manuscript schreef ‘Je hebt dit boek binnen enkele uren uit, maar je vergeet het nooit.’

   (Fragment) ‘Hij heeft me al een paar keer bedreigd: ”Denk erom: als je me verlaat, maak ik je koud. Niemand gaat je zoeken.” Ik kan het bijna niet geloven dat ik zijn bezit ben.’

   Maria Genova (1973) is journalist en schrijfster van een aantal succesvolle en taboedoorbrekende boeken. In 2014 werd ze uitgeroepen tot schrijfster van het jaar.

   Recensie
   De Oekraiense Anna denkt in Nederland in de bloemen te gaan werken, maar moet als prostituee aan de slag.
   Ze krijgt een relatie met de Turkse Sertan. Hij mishandelt en verkracht haar en ze ontdekt dat hij pooier is.
   Anna zoekt contact met journalist Maria Genova. Zij schrijft het verhaal van Anna op, aangevuld met actuele feiten over vrouwenhandel, verhalen van andere slachtoffers, hoerenlopers en politieagenten.
   Ook nieuwe technieken van loverboys zijn opgenomen, zoals het chanteren van meisjes met naaktfoto’s, gemaakt via de webcam.
   In 65 hoofdstukken met titels als Illegale oversteek, Verkrachting en Psychopaat, vertelt Anna haar verhaal met daarbij steeds een reactie en toelichting van de auteur.
   Iris Stekelenburg-van Halem

   Heb jij dit boek gelezen? Wij zijn benieuwd naar jouw mening! 

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 52 ▪︎ leden online: 3
  Ollybolly, Vinnie, Chris
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732