Fier.nl

 • Dit onderwerp bevat 8 reacties, 2 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 22/03/2019 om 09:53 door Mark.
9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #215623
  Luka
  Moderator

  Fier.nl

  Fier is expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. De opdracht van Fier is: voorkomen van geweld, stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld. Het hulpaanbod bestaat onder andere uit advies (telefonisch en online), begeleiding, veilige opvang en behandeling. Slachtoffers uit heel Nederland kunnen een beroep doen op Fier.

  Heb je te maken (gehad) met bijvoorbeeld bedreiging en geweld in je relatie, gedwongen seks, uit de hand gelopen ruzies, familieleden die jou mishandelen of problemen binnen een eercultuur? Dan kun je bij Fier hulp krijgen om jezelf uit deze lastige situatie te helpen. Fier helpt slachtoffers, plegers en getuigen van huiselijk geweld, gedwongen prostitutie/loverboys, mensenhandel, seksueel misbruik, stalking, kindermishandeling, eergerelateerd geweld en ouderenmishandeling. Ook als (je denkt dat) een bekende van je in de problemen zit, kun je contact zoeken.

  Het hulpverleningsaanbod van Fier is divers.

  • Fier is telefonisch bereikbaar om met je te praten. Jongeren kunnen op speciale tijden chatten met een hulpverlener via chatmetfier.nl. De hulpverlener zoekt samen met jou naar een oplossing. Dit kan helemaal anoniem.
  • Je kunt bij Fier ook terecht voor behandeling van je trauma en voor hulp bij andere klachten en problemen.
  • Verder is het mogelijk om trainingen te volgen en aan lotgenotengroepen deel te nemen.
  • Als dat nodig is, kun je (met eventuele kinderen) een veilige plek in een opvanghuis krijgen.
  • Ook biedt Fier intensieve 7×24 uur behandeling en beschermd wonen.

  De opvang- en behandelvoorzieningen van Fier bevinden zich in Leeuwarden en in Rotterdam.

  Neem voor direct hulp of advies 24/7 contact met ons op via: 088 – 20 80 000
  Bel in acute noodsituaties altijd 112!

  Nieuwsgierig naar Chat met Fier? Bekijk hier hoe de chat werkt.

  #217939
  Mark
  Moderator

  500.000 euro van Nationale Postcode Loterij voor CKM en bijdrage voor realisatie Veilige Veste in Rotterdam

  Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) van Fier heeft gisteravond tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij in Koninklijk Theater Carré 500.000 euro ontvangen van de Postcode Loterij voor de strijd tegen mensenhandel in Nederland én 1 miljoen euro voor de realisatie van de Veilige Veste in Rotterdam. In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 357 miljoen euro aan 112 goede doelen.

  Lees verder op fier.nl >>

  #229487
  Mark
  Moderator

  Zorgorganisatie Fier opent opvang voor misbruikte jongens

  Zorgorganisatie Fier opent in december in Leeuwarden een opvang voor jongens die te maken hebben gehad met misbruik, geweld en bedreiging.

  Ravi, zoals de jongensgroep is genoemd, biedt opvang aan jongens van twaalf tot zestien jaar. Het is voor het eerst in Nederland dat een dergelijke gespecialiseerde voorziening voor deze groep wordt geopend. De opvang is gevestigd op een anonieme locatie en biedt plek aan maximaal acht jongens.

  Weinig tot geen hulp
  ,,Jongens die het slachtoffer zijn van sugardaddy’s, pooiers of loverboys, mensenhandel en seksueel misbruik worden een beetje vergeten in Nederland’’, zegt Fier-bestuurder Linda Terpstra. ,,Er is voor hen weinig tot geen gespecialiseerde hulp, laat staan een gespecialiseerde opvang- en behandelvoorziening. Met onze jongensopvang Ravi zetten wij een eerste stap daartoe.’’

  Net zoals meisjes, worden ook jongens gemanipuleerd, geronseld, bedreigd, mishandeld, gebruikt en misbruikt. Ze worden veelal op jonge leeftijd geronseld en hebben onder dwang seks. Eenmaal gevangen in een loverboy, mensenhandel of crimineel circuit is het moeilijk om hier uit te komen.

  Werken aan hun toekomst
  Terpstra: ,,We krijgen bij Fier al een aantal jaren aanmeldingen binnen van jongens die slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. Op onze chat zien we het aantal jongens met dergelijke problematiek jaarlijks groeien. In de eerste vier maanden van dit jaar meldden zich al 28 mannelijke slachtoffers van seksueel geweld via de chat.”

  ,,Nu is eindelijk het moment daar dat we deze slachtoffers een veilige plek kunnen bieden waar ze aan hun trauma’s én hun toekomst kunnen werken.’’

  Schimmige wereld
  Hoe groot de groep jongensslachtoffers van seksuele uitbuiting in Nederland is, is onbekend. ,,Net als met de meiden, hebben we hier geen keiharde cijfers van’’, zegt Terpstra. ,,Is er bij de meiden nog een schatting van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel, 1320 slachtoffers per jaar, bij de jongens is die schatting er niet eens.”

  ,,Jongensprostitutie speelt zich niet alleen af in een schimmige, bijna onbereikbare wereld, er rust ook nog eens een groot taboe op. Het wordt tijd dat we dit taboe doorbreken en het onzichtbare zichtbaar maken. Laten we daar met z’n allen keihard aan werken.’

  Bron: lc.nl

  #236528
  Mark
  Moderator

  Volg Nathan de Vries bij Fier in de Week van Zorg & Welzijn 2019

  In de week van 11 tot en met 16 maart 2019 is het de Week van Zorg & Welzijn. Fier publiceert iedere dag een vlog van Nathan de Vries, ambassadeur van Fier. In deze vlogs geeft Nathan een kijkje achter de schermen bij Fier in Leeuwarden. Andere zorg- en welzijnsorganisaties zetten in de week van Zorg & Welzijn hun deuren open. In totaal zijn er zes vlog-afleveringen. In iedere aflevering laat Nathan een ander onderdeel van Fier zien. Van het leven in de groepen tot de Fiere Farm.

  VLOG #1: Binnenkijken bij Fier
  In de eerste vlog gaat Nathan met de bus naar Fier toe. Nadat hij door de beveiliging heen is, leggen medewerkers van Fier hem in een notendop uit hoe een behandeling bij Asja verloopt en hoe het is om hier te wonen. Asja betekent ‘Nieuw leven en hoop’ en is de opvang, begeleiding en behandeling voor slachtoffers van loverboys

   

  Bron: fier.nl/nathansvlogs

  #236531
  Mark
  Moderator

  VLOG #2: Bij Fier op school

   

  Bron: fier.nl/nathansvlogs

  #236607
  Mark
  Moderator

  VLOG #3: Therapie bij Fier 

   

  Bron: fier.nl/nathansvlogs

  #236627
  Mark
  Moderator

  VLOG #4: Wat te doen in je vrije tijd

   

  Bron: fier.nl/nathansvlogs

  #236697
  Mark
  Moderator

  VLOG #5: In de Blooming Bakery

   

  Bron: fier.nl/nathansvlogs

  #237108
  Mark
  Moderator

  VLOG #6: Samen lunchen op de groep

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 9 ▪︎ leden online: 2
Joannepark, ikkkke
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.230, reacties: 12.431, actieve leden: 1.023