Een fase 1/2 onderzoek bij patiënten met een behandelingsresistente depressie

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Een fase 1/2 onderzoek bij patiënten met een behandelingsresistente depressie

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 12/09/2021 om 18:51 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #260677
  Luka
  Moderator

   Geslacht Beide
   Leeftijd van 18 tot en met 64
   Rookgedrag maximaal 20 per dag
   Alcohol gebruik maximaal 21 per week
   BMI van 18.5 tot en met 35

   Doel van het onderzoek:
   Het doel van dit onderzoek is om de veiligheid en effectiviteit van een psychedelisch onderzoeksmiddel te onderzoeken bij patiënten met een depressie, die niet voldoende hebben gereageerd op eerdere therapieën (de zogenaamde “behandelingsresistente depressie”).

   Achtergrond van het onderzoek:
   Het onderzoeksmiddel is een natuurlijk voorkomende psychedelische stof, die tijdelijk veranderingen in waarneming, emotie en bewustzijn kan veroorzaken (zogenaamde “psychedelische effecten”). De werkzame stof in het onderzoeksmiddel wordt al decennialang recreatief gebruikt voor geestverruimende en spirituele doeleinden.

   De eerste klinische studies met andere psychedelische stoffen wijzen erop dat deze stoffen een positieve invloed kunnen hebben op depressie en andere psychische aandoeningen. De voordelen die bij patiënten met depressie werden waargenomen, zijn een snelle en aanhoudende verlichting van depressieve symptomen na een eenmalige of na enkele doseringen van deze stoffen.

   Het huidige ontwikkelingsprogramma heeft tot doel aan te tonen dat het huidige onderzoeksmiddel een snel en effectief werkingsprofiel heeft bij behandeling van depressie. Het programma bestaat tot nu toe uit een onderzoek bij gezonde vrijwilligers (afgerond) en het huidige onderzoek bij patiënten met een behandelingsresistente depressie (lopend). Deelnemers aan dit onderzoek ontvangen alleen een dosis die veilig is gebleken bij gezonde vrijwilligers.

   Vergoeding voor deelname:
   Alle deelnemers die geslaagd zijn voor het voorafgaand geschiktheidsonderzoek en deelnemen aan het onderzoek krijgen een vergoeding voor hun tijd en eventuele reiskosten. Indien zij ver van Maastricht wonen, worden twee overnachtingen in een nabijgelegen hotel (vanaf de dag voor de testdag tot de dag na de testdag) georganiseerd en betaald.

   Verzekering voor proefpersonen:
   Voor iedereen die aan dit onderzoek deelneemt, is een adequate verzekering afgesloten.

   Meer informatie vind je hier >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.776, reacties: 21.210, leden: 2.840