Durven kijken – Maaike Bloemsma

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 07/07/2020 om 10:18 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #251866
  Mark
  Moderator

   Durven Kijken
   ‘Er is geen vluchten van iets wat in mijzelf zit.’

   Auteur: Maaike Bloemsma

   Maaike Bloemsma neemt ons in dit boek mee naar de pijnlijkste en indringendste momenten van haar levensgeschiedenis. Maaike is als heel klein meisje seksueel misbruikt en werd ingezet om op bestelling mannen te ‘bedienen’. Onbewust heeft ze deze ingrijpende ervaringen diep weggestopt. Intussen was wel de glans uit haar leven verdwenen. Pas toen Maaike het lef had om werkelijk te kijken, kon ze eindelijk zien wat er echt gebeurd was. En begon ze opnieuw te voelen…

   ‘Mistige herinneringen beginnen te ontluiken en worden een soort van nachtmerries’, schrijft ze. Te droevig voor woorden en toch heeft Maaike, door haar emoties en gevoelens op een beeldende manier te uiten, daar woorden voor weten te vinden. Zij heeft in dit boek vooral om- en beschreven hoe zij haar verwerkingsproces uitgevoerd, beleeft en doorleeft heeft. Als persoonlijke verwerking én als voorbeeld om te laten zien dat er hoop is, dat een kleurrijk leven mogelijk is na zo’n trieste start. Als levend voorbeeld laat Maaike zien dat het mogelijk is om zo’n trauma om te zetten in kracht.

   Nog steeds bepaalt het misbruik uit haar vroege jeugd een deel van haar leven, maar nu motiveert het haar om andere slachtoffers te inspireren dergelijke trauma’s te verwerken. Vanuit haar bedrijf ‘Bloemsma creatieve verwerking’ begeleidt Maaike met creatieve methodes en middelen lotgenoten naar herstel en heling.

   Ik hoef me niet meer te verstoppen en ik wil dat ook niet meer, IK WIL LEVEN!

   Meer informatie over Maaike Bloemsma vind je op haar website.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865