Doorbreek de stilte – Femke Alsemgeest

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Doorbreek de stilte – Femke Alsemgeest

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 21/03/2018 om 14:28 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #218633
  Mark
  Moderator

   Doorbreek de stilte
   leer beter luisteren met de TraumaMist-methode

   Auteur: Femke Alsemgeest
   Uitgever: Uitgeverij Van Brug

   Samenvatting
   Wie werkt in de gezondheidszorg of het onderwijs herkent het direct: zwijggedrag. Om verschillende redenen willen of kunnen sommige mensen niet spreken over onderwerpen die hun leven hebben ontwricht. Deze mensen vinden geen passende woorden voor hun gevoel, bang om overmand te worden door emoties. Ze hebben vaak schaamtegevoelens of zijn bang voor onbegrip. En hierdoor houden ze hun zwijggedrag in stand. Niet zelden wordt dit zwijgen opgelegd door iemand uit de relationele of familiaire kring.

   Zwijggedrag ontneemt een verhaal niet alleen het geluid, het vergroot ook de impact van het trauma bij de zwijger. Jongeren raken uit beeld en geïsoleerd en iemand die getraumatiseerd is krijgt het stempel ‘therapieresistent’ als de evidence-based behandelingen geen effect hebben.

   In dit boek beschrijft Femke Alsemgeest de door haar ontwikkelde methode TraumaMist. Het is een verzameling van interventies en eyeopeners die kunnen bijdragen aan het doorbreken van de stilte zodat een reguliere behandeling of begeleiding tòch kunnen helpen.

   Femke Alsemgeest heeft een eigen website. Je vind daar meer informatie over haar en over waar zij zich voor inzet. Onder het pseudoniem Femke Ekelhof heeft zij ook twee autobiografische boeken geschreven: ‘Gegrepen‘ en ‘Onbegrepen‘.

   #219751
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    Lange tijd zwijgen over een verkrachting

    Ze maakte diverse traumatische gebeurtenissen mee, zoals een verkrachting en een brand. Nu zet Femke Alsemgeest haar persoonlijke ervaring in binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en helpt ze onder andere slachtoffers van misbruik het zwijgen te doorbreken.

    Alsemgeest (36) heeft veel bagage in haar rugzak zitten. De Zuid-Hollandse hulpverlener, als ervaringsdeskundige werkzaam bij ggz-instelling Parnassia Groep, maakte tussen haar 12e en 20e een verkrachting, mishandeling, doodsbedreiging en brand mee.

    Lees verder op de website van het Reformatorisch Dagblad >>

    Let op! Deze website  is op zondag niet bereikbaar.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 13 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736