Deelname onderzoek Slachtofferhulp Nederland

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Oproepjes Deelname onderzoek Slachtofferhulp Nederland

  • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 12/07/2021 om 16:39 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Reacties
  • #259728
    Mark
    Moderator

      Wij willen u graag informeren over het onderzoek naar de dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland (SHN). Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR), in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Wij zijn op zoek naar deelnemers voor een groepsgesprek (focusgroep) over de dienstverlening van SHN.

      Heeft u in de jaren 2015-2020 als nabestaande ondersteuning gehad van Slachtofferhulp en bent u geïnteresseerd in deelname aan een groepsgesprek over de dienstverlening van Slachtofferhulp? Hieronder leest u meer over het onderzoek en wat deelname inhoudt.

      What works bij slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven?
      SHN biedt op verschillende manieren ondersteuning aan slachtoffers en nabestaanden bij de verwerking van allerlei typen delicten. Het doel van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in het hulpaanbod (inclusief doorverwijzings- en nazorgtraject) van SHN en om te weten te komen of de psychosociale dienstverlening van SHN voldeed aan de verwachtingen. Met de resultaten van dit hopen we te ontdekken hoe het hulpaanbod verbeterd kan worden.

      Deelname
      Deelname houdt in dat u in gesprek gaat met andere nabestaanden en slachtoffers over uw ervaringen met Slachtofferhulp Nederland en over hoe de dienstverlening verbeterd zou kunnen of moeten worden. De focusgroep duurt ongeveer 1,5 uur. We streven naar een groepsgrootte van ongeveer 8-10 personen. Het gesprek vindt plaats onder leiding van een ervaren klinisch psycholoog prof Trudy Mooren van Arq45. De focusgroep zal in verband met de Coronarestricties online plaatsvinden. Het gesprek wordt georganiseerd op 15 of 22 juli 2021.

      Heeft u in de jaren 2015-2020 ondersteuning gehad van Slachtofferhulp en bent u geïnteresseerd in deelname, neemt u dan contact op met onderzoeker Marleen Kragting.
      Telefoon: 06-82088946
      Klik hier om te mailen >>

      Vertrouwelijk en anoniem
      Alles wat in de focusgroep wordt besproken, zal strikt vertrouwelijk, anoniem en veilig verwerkt worden, en alleen worden gebruikt in het kader van wetenschappelijk onderzoek. Contact- en persoonsgegevens worden niet gedeeld met anderen. Ook worden de resultaten geanonimiseerd, waardoor ze niet tot de persoon herleidbaar zijn. Dat wil zeggen dat uw gegevens achteraf niet meer met u in verband kunnen worden gebracht. De Commissie Ethiek van de VU ziet geen ethische bezwaren in de uitvoering van het onderzoek.

      Vragen
      Als u vragen heeft, neem dan gerust contact op met onderzoeker Marleen Kragting.

      Telefoon: 06-82088946
      Klik hier om te mailen >>

      Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

       

      Met vriendelijke groet,
      Marleen Kragting MSc (NSCR)
      Dr. Nieke Elbers (NSCR)
      Prof. Catrien Bijleveld (NSCR)
      Prof. Trudy Mooren (Arq45)

    1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 34 ▪︎ leden online: 1
    Lyn
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.769, reacties: 21.167, leden: 2.814