Decreased Innocence

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 09/08/2019 om 15:45 door Gabrielle.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #227772
  Gabrielle
  Lid LSG

   decreased-innocence.nl

   Ik lijdt aan Complexe Post Traumatische Stress Stoornis (CPTSS). Mijn missie is om CPTSS in Nederland op de kaart te zetten, zodat mensen en hun omgeving de stoornis eerder gaan herkennen. Daarom ben ik een website/blog gestart.

   Decreased Innocence, oftewel afgenomen onschuld, is de titel van mijn project. In de vorm van een fotodocumentaire zet ik CPTTS op de kaart in Nederland. Deze documentaire gaat over mijn verleden, welke aan de hand van 27 thema’s in beeld gebracht wordt. Je stapt als het ware in het leven van iemand met CPTSS. Ik doe dit samen met fotograaf Wim Vosdingh. Daar gaat veel tijd inzitten, we willen toewerken naar een foto-expositie. Ik heb voor deze manier gekozen omdat woorden vaak te kort schieten om aan mensen uit te leggen hoe erg het is om aan deze stoornis te lijden. Veel mensen met CPTSS die ik gesproken heb ervaren het ook als iets wat erg zwaar is. Maar ik wil benadrukken dat het hier gaat om mijn eigen ervaringen, mijn persoonlijk verhaal dat ik gebruik om aandacht te genereren voor CPTSS. Naast de expositie is het mijn wens om ook een fotoboek uit te geven met daarin de 27 thema’s gecombineerd met dagboekfragmenten. Vertellen dus over CPTSS. Er zitten nog meer ideeën in mijn hoofd wat betreft het boek maar dat komt later wel een keer aan bod.

   Op Decreased Innocence vind je, behalve informatie over CPTSS, ook ervaringsverhalen van lotgenoten.

   #243411
   Gabrielle
   Lid LSG
   Topic starter

    Dag lieve leden,

    Ik ben lang weg geweest van hier. De reden is vooral dat ik een rustperiode heb ingelast. Ik was veel te druk met mijn missie ( zie mijn website) en dat ging ten koste van mijn traumabehandeling. Inmiddels ben ik al 10 maanden in behandeling voor Complex Trauma en het gaat goed. De behandeling gaat druppelgewijs en dat past heel goed bij mij. Gaat wel jaren duren maar dat vind ik niet erg. Ik ben onder andere van Facebook af. Ik mis daardoor wel veel zaken maar voor mijn geest is het gezonder. Met mijn missie ben ik nog steeds bezig alleen doe ik het nu met beleid.

    Ik wil hier regelmatig iets posten wat betrekking heeft met mijn missie omdat ik denk dat anderen hier echt iets aan kunnen hebben. Voor de mensen die nog niet weten wat mijn missie inhoudt: Ik zet CPTSS op de kaart in Nederland. Dat doe ik door de media op te zoeken en aandacht te vragen voor CPTSS. Ik geef gastlessen op scholen over CPTSS en ik heb een eigen website over CPTSS.

    Ik doe hier ook een oproep aan alle mensen met CPTSS: Zouden jullie willen meewerken aan deze website? Je levensverhaal vertellen ( mag anoniem natuurlijk) of iets vertellen over een bepaald thema. ( zie menu Fotodocumentaire helemaal onderaan staan de thema’s)

    Nu stuur ik jullie een volgende link: decreased-innocence.nl/over-cptss/deskundigen-aan-het-woord

    Ik hoop iets van jullie te horen.

    Gabrielle.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 20 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.776, reacties: 21.207, leden: 2.839