De jacht op mijn verkrachter – Sylvia Veld, Robert Vinkenborg

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie De jacht op mijn verkrachter – Sylvia Veld, Robert Vinkenborg

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 17/12/2018 om 23:10 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #232197
  Mark
  Moderator

   Auteurs: Sylvia Veld, Robert Vinkenborg

   Sylvia is een gewone hardwerkende jonge vrouw uit Hoorn. Haar leven veranderde totaal toen ze door een wildvreemde werd verkracht. In het boek ‘De jacht op mijn verkrachter’ vertelt ze haar persoonlijke verhaal.

   ‘Aanrander in de val gelokt’. Met dit spectaculaire voorpaginanieuws opent De Telegraaf van 7 juni 2017. In drie krantenpagina’s vertelt een 28-jarige vrouw uit Hoorn hoe ze zelf met een list haar verkrachter, Mohammed M., weet op te sporen. De politie weigerde haar te helpen.

   Het Telegraaf-artikel oogst woede, ongeloof en verontwaardiging in het hele land. Via de media krijgt de jonge Hoornse vrouw landelijke bekendheid onder haar schuilnaam Esmée. Op social media groeit ze uit tot ‘heldin Esmée’ die het ‘Monster Mohammed’ (volgens Geenstijl) zelf achter de tralies kreeg.

   In De jacht op mijn verkrachter vertelt Sylvia Veld eindelijk haar complete verhaal, nu onder haar eigen naam. Sylvia vertelt over de pijn die haar bijna fataal werd en hoe zelf de dader vond en hem, na een spectaculaire jacht, in de val wist te lokken. Uiteindelijk werd hij toch door de politie gepakt en bleef het lang de vraag of hij zou worden veroordeeld.

   Moet het slachtoffer van een verkrachting zelf haar dader opsporen? Waarom deed de politie niets met haar aangifte? Krijgt deze verkrachtende asielzoeker hier een verblijfsvergunning? Er volgen kritische Kamervragen. De verantwoordelijke minister gelast een onderzoek waarom de politie in Hoorn het zo liet afweten.

   Sylvia Veld schreef het boek samen met journalist Robert Vinkenborg, die haar hielp bij de jacht op haar verkrachter. De jacht op mijn verkrachter onthult talloze nieuwe feiten, onder meer over de bewuste keuze om de media in te schakelen.

   Met De jacht op mijn verkrachter vertelt Sylvia een spectaculair, verdrietig en maatschappelijk zeer relevant verhaal.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 60 ▪︎ leden online: 1
  Chris
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732