BeTheMovie

 • Dit onderwerp bevat 8 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 14/10/2018 om 20:16 door Stijn.
9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Reacties
 • #213990
  Stefan
  Lid LSG

   Beste bezoeker(s),
   Welkom bij deze topic over blogs/vlogs, mijn naam is Stefan en één van de dingen die ik doe is het maken van video’s voor op YouTube.
   Laat ik beginnen met het verhaal dat ik 5 jaar ben misbruikt door mijn oom, wat nu bijna 3 jaar geleden ten einde kwam. Hierover heb ik tot nu toe een paar video’s gemaakt, waaronder 2 video’s met Mijn Verhaal en nog een paar video’s specifiek over de rechtszaak. Over die laatste, daar moet ik nog een keer mee doorgaan, maar dat zijn voornamelijk feiten met een beetje beleving, dus dat wil ik 100% correct hebben.
   Over de Mijn Verhaal-video’s: deze zijn best persoonlijk, waarin ik laat zien wat misbruik met iemand doet/kan doen. Dit om anderen te helpen, met hun eigen verhalen, maar ook om de term ‘misbruik’ een gezicht te geven. Er zijn jaarlijks duizenden slachtoffers van misbruik, op welke manier dan ook, en daarvan zijn er een heleboel meisjes/vrouwen, maar ook een flink aantal jongens. Helaas doen jongens/mannen minder snel aangifte, dit meestal door vooroordelen van anderen (mannen worden gezien als ‘dominanter’ en ‘hoger qua macht’)… en dus schamen jongens/mannen er ook voor, waarnaast de geloofwaardigheid ook kan worden aangetast.

   Om te laten zien dat het werkelijk iedereen kan overkomen, heb ik de video’s dus ook gemaakt. Ik ben een random jochie uit het zuiden van het land die houd van ICT, muziek en nog meer dingen… niemand in mijn omgeving zag het ook aankomen dat ik een slachtoffer was/kon zijn van seksueel misbruik, toch ben ik het. Daarom dus.
   Hierbij deel ik graag mijn video’s met jullie. Dikke liefde voor jullie <3

   #228809
   Stefan
   Lid LSG
   Topic starter
    #228810
    Stefan
    Lid LSG
    Topic starter
     #228811
     Stefan
     Lid LSG
     Topic starter
      #228812
      Stefan
      Lid LSG
      Topic starter
       #228821
       Stefan
       Lid LSG
       Topic starter
        #228823
        Mark
        Moderator

         Respect man! Ik vind het zo knap van jou hoe je erover kunt praten. En inderdaad, kut gevolgen zijn het, iets anders kan ik er niet van maken. Supergoed van je Stefan, dat je er video’s over raakt!

         Heel goed ook van je dat je benadrukt hoe klote het voelt dat de nadruk in de media bijna altijd ligt op vrouwen als slachtoffer en mannen als dader. Dat beeld klopt niet, zeker niet als het over minderjarigen gaat. Want van alle misbruikte kinderen tot 12 jaar is de helft een jongen en van alle misbruikte jongeren tussen de 12 en 18 een derde (Bron: slachtoffermonitor seksueelgeweld tegen kinderen 2016). Bovendien heeft bijna de helft van alle misbruikte jongens een vrouwelijke dader. Daders zijn meestal mensen die dichtbij hen staan, zoals een vader of moeder, een broer of zus, een oom of tante, een oppas, een leraar of lerares of een vriendje of vriendinnetje. Het wordt tijd dat de media hier eens aandacht aan gaat besteden want misbruikte jongens zijn, net als misbruikte meisjes, voor het leven getekend.

         #228853
         Stefan
         Lid LSG
         Topic starter

          Thanks, Mark! 🙂

          #229032
          Stijn
          Lid LSG

           Hoi Stefan,

           nu de tijd genomen om jouw video te bekijken en te luisteren naar welke gevolgen seksueel misbruik hebben gehad
           voor jou. Ik vind het knap dat je het allemaal zo kan vertellen. En ook nog redelijk ontspannen, tenminste zo kom je
           op mij over. Ik krijg het al benauwd bij de gedachte dat ik zoiets zou moeten doen. Daarom petje af voor je!

           groeten,

           Stijn

          9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
          gasten online: 19 ▪︎ leden online: 1
          Chris
          FORUM STATISTIEKEN
          topics: 3.812, reacties: 21.449, leden: 2.901