Bedenker van populaire Ketnet-reeks #LikeMe aangehouden voor zedenfeiten met minderjarigen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Bedenker van populaire Ketnet-reeks #LikeMe aangehouden voor zedenfeiten met minderjarigen

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 18/04/2019 om 00:32 door Mark.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Reacties
 • #237502
  Mark
  Moderator

   B. V. O., een 37-jarige choreograaf uit Boechout en bedenker van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe zit in de cel op verdenking van zedenfeiten tegenover minder- en meerderjarigen. Dat zegt Gazet Van Antwerpen en het Antwerpse parket bevestigt het nieuws. De feiten zouden dateren van voor 2014.

   Het parket opende vorige zomer een opsporingsonderzoek naar de man nadat er een klacht was ingediend door een vermeend slachtoffer. In de loop van het onderzoek kwamen nog drie andere slachtoffers in beeld. In totaal gaat het nu om drie minderjarigen en één meerderjarige.

   De verdachte werd dinsdag opgepakt en later die dag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van verkrachting ten aanzien van minder- en meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht. De raadkamer heeft zijn aanhouding vandaag bevestigd.

   Ketnet reageert geschrokken op het nieuws. De jongerenzender van VRT laat weten het onderzoek af te wachten. “Hier schrikken we erg van. We moeten nu het gerecht in alle sereniteit het onderzoek laten uitvoeren, en de resultaten daarvan afwachten”, reageert Ketnet-netmanager Maarten Janssen.

   Ook productiehuis Fabric Magic laat weten met verbazing akte te nemen van het gerechtelijk onderzoek dat momenteel loopt, en de uitkomst hiervan af te wachten. “Zolang er geen verdere resultaten zijn van het onderzoek en gezien ons productiehuis geen enkele betrokkenheid heeft in de desbetreffende zaak, wensen wij geen verdere reacties te geven”, klinkt het nog. Het productiehuis werd opgericht in het voorjaar van 2016, terwijl de feiten volgens het parket dateren van voor 2014.

   Bron: hln.be

   Meer over seksueel misbruik van jongens vind je hier >>

   #237503
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    Bobbejaanland stopt samenwerking na beschuldigingen van verkrachting

    Bobbejaanland stopt onmiddellijk met de samenwerking met entertainmentbedrijf Fabric Magic. De medeoprichter van het productiehuis wordt beschuldigd van het verkrachten van drie minderjarigen en één meerderjarige. Verdachte Bart Van O. – actief als choreograaf – zit inmiddels achter tralies. Hij ontkent alle aantijgingen. 

    De afgelopen jaren verzorgde Fabric Magic verschillende entertainmentacts voor het Vlaamse attractiepark, waaronder enkele halloweenvoorstellingen en de stuntshow Wicked Wheels.

    Er is afgelopen zomer aangifte gedaan tegen Van O., naar aanleiding van gebeurtenissen die enkele jaren eerder plaatsgevonden zouden hebben. In het onderzoek naar de man kwamen drie andere vermeende slachtoffers in beeld.

    Verrast
    “Bobbejaanland is verrast door dit nieuws”, laat een woordvoerster aan Looopings weten. “De samenwerking met Fabric Magic wordt met onmiddellijke ingang stopgezet.” Verder wenst het park niet inhoudelijk op de zaak in te gaan. “Wij laten het gerecht zijn werk doen.”

    Bron: looopings.nl

    #237504
    Mark
    Moderator
    Topic starter

     Dansleraar Belgische kinderserie verdacht van verkrachting

     Een 37-jarige dansleraar in België wordt verdacht van verkrachting en aanrandingen. Het zou gaan om drie minderjarigen en één meerderjarige. De dansleraar werkt mee aan het dansprogramma #LikeMe van kinderserie Ketnet.

     De Belgische krant HLN schrijft over de zaak. De 37-jarige B.V.O werd dinsdag opgepakt. Hij ontkent volgens de krant alles. De beschuldigingen tegen hem zijn ernstig: verkrachting van minderjarigen en een meerderjarige, aanranding en aanzetten tot ontucht.

     Klacht ingediend
     De dansleraar was betrokken bij het dansprogramma #LikeMe van Ketnet. Daar zijn ze geschrokken van het nieuws. B.V.O gaf ook dansles aan deelnemers van het Junior Songfestival in België.

     Afgelopen zomer werd een onderzoek naar hem ingesteld, toen er een klacht binnenkwam van een vermeend slachtoffer. Later kwamen er nog drie slachtoffers in beeld. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden voor 2014.

     Niet aan de schandpaal
     Zijn advocaat zegt ‘verbouwereerd’ te zijn over de koppen die in de media verschijnen. “We hopen dat het proces in alle ­sereniteit kan verlopen en dat hij, gezien zijn professionele activiteiten, niet publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld.”
     Eén van de jongens die misbruikt zou zijn, zegt tegen HLN dat hij geen slachtoffer is. Hij heeft in de rechtbank gezegd dat hij inderdaad een relatie had met de dansleraar. “Maar dat was mét mijn toestemming.”

     Bron: rtlnieuws.nl

     #237508
     Mark
     Moderator
     Topic starter

      Dansleraar Ketnet-reeks had seksuele relatie met minderjarige jongen: “Maar dat was mét mijn toestemming”

      Eén van de jongens die misbruikt zouden zijn door choreograaf Bart V.O. (37) van de Ketnet-reeks ‘#LikeMe’ vindt zichzelf geen slachtoffer. Hij biechtte aan het gerecht op dat hij als minderjarige een seksuele relatie had met de dansleraar. “Maar dat was mét mijn toestemming.”

      “Lieveke” en “schatteke”. Als choreograaf strooide Bart V.O. in de danszaal bij zijn favorietjes kwistig met koosnamen. Kennissen omschrijven de man als een gezellige en mollige dansleraar. Hij was homo en stak dat niet weg. Veel kennissen omschrijven hem als een diva. Bart V.O. was volgens hen ook immens populair. En hij genoot van de aandacht en het succes. “Maar ons ongepast benaderd? Neen, dat heeft hij nooit. We hebben ook nooit zoiets gezien of zelfs nog maar gehoord.”

      Lees verder op hln.be of als lid van LSG in het ledendeel.

      #238180
      Mark
      Moderator
      Topic starter

       Bedenker Ketnet-reeks #LikeMe heeft nieuwe klacht aan zijn been

       In het onderzoek naar het vermeende seksueel misbruik door B.V.O., bedenker van de Ketnet-reeks #LikeMe, is een nieuwe klacht ingediend. “Hij zei dat ik er gewoon van moest genieten”, getuigt het slachtoffer in Het Nieuwsblad. B.V.O. ontkent opnieuw alle betrokkenheid.

       L.B. uit Herentals was al een twintiger toen hij B.V.O. in 2014 leerde kennen in het pretpark Bobbejaanland. De 37-jarige choreograaf uit Boechout was daar met zijn dansschool voor een Halloweenoptreden. “Ik vond hem leuk”, zegt het slachtoffer aan Het Nieuwsblad. “Ik keek ook naar hem op omdat hij contact had met artiesten. Dat fascineerde mij. We chatten in die periode veel via Facebook. Daar vroeg hij om naar speciale chatboxen voor homo’s te gaan. Om te testen of ik ook homo was.”

       “Telkens ik zei dat hij te ver ging, begon hij me te kleineren en noemde hij me een mietje. Eind 2014 vroeg hij een foto van mijn geslachtsdeel te sturen.” Dat deed de jongeman ook. “Ik vond dat hij te ver ging, maar anderzijds vond ik hem leuk en wilde ik hem niet zomaar blokkeren, ook omdat die job in Bobbejaanland veel voor me betekende.”

       Op bezoek
       In het voorjaar van 2015 ging L.B. uiteindelijk in op een uitnodiging om bij V.O. thuis langs te komen. “Ik had de boot lang afgehouden, maar toen ik op een avond een tijdje moest wachten op mijn trein naar Herentals, dacht ik snel even langs te gaan. Dan zou dat ook van de baan zijn.”

       Aangekomen in Boechout werd het slachtoffer naar eigen zeggen bijna onmiddellijk aan­gerand. “Hij zei dat mijn broek te hoog zat en maakte mijn riem los. Voor ik het besefte, zat hij aan mijn geslachtsdeel. Ik stond aan de grond genageld.”

       In Het Nieuwsblad staat dat hij hem aanmaande om te stoppen. “Ik vond het niet leuk. Maar hij zei dat ik er gewoon van moest genieten en hij begon mij te masturberen. Ik zei hem dat ik weg wilde. Uiteindelijk gaf hij me een tongzoen en ben ik kunnen vertrekken.”

       L.B. deed nooit aangifte. “Ik was bang om mijn job te verliezen. Toen ik die alsnog verloor in 2016 wilde ik wel aangifte doen, maar hij kon me steeds overtuigen om niet naar de politie te stappen door zich plots heel lief te gedragen. Hij heeft me lang tegengehouden omdat hij een soort macht over me had. Maar ik wil dat de waarheid bekend is. Al zullen er ook mensen zijn die me niet geloven.”

       Strafmaat
       L.B. is niet van plan om een schadevergoeding te eisen. “Ik wil alleen dat hij een gepaste straf krijgt. Door hem heb ik een afkeer gekregen van mannen. Ik durf zelfs niet meer alleen met een man in één ruimte te zijn.”

       B.V.O. werd begin deze maand opgepakt op verdenking van zedenfeiten met minderjarigen en een meerderjarige. Zijn advocaat Nick Heinen liet eerder al verstaan dat zijn cliënt de aanklachten betwist. “Dat geldt zeker ook voor deze feiten.”

       Bron: nl.metrotime.be

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
      gasten online: 22 ▪︎ leden online: 2
      Zodiac, Ollybolly
      FORUM STATISTIEKEN
      topics: 3.812, reacties: 21.449, leden: 2.901