Anonieme helden van seksueel misbruik – Ivonne Meeuwsen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Anonieme helden van seksueel misbruik – Ivonne Meeuwsen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 29/12/2018 om 20:12 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #232653
  Mark
  Moderator

   en hun weg naar een gelukkig leven

   Samenvatting
   Zestien heldenverhalen van mensen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik in hun vroege jeugd. Deze, vaak anonieme, helden schetsen een beeld van hoe het misbruik plaatsvond én hoe zij in de rest van hun leven omgegaan zijn met de beschadigingen uit hun kindertijd. Deze helden zijn geheeld of een flink op weg in hun pad naar heelwording. Door hun verhaal te delen hopen ze anderen te inspireren om ook moed te vatten. Hun boodschap is: Je kunt helen, ja ook jij kunt helen. Het is niet eenvoudig en je gaat er hulp bij nodig hebben. Maar het kán wel.

   De Helden uit het boek gaan verder dan alleen hun slachtofferverhalen. Hun verhaal gaat over helen en hoe ze dit hebben aangepakt. Elke Held in het boek geeft concrete, praktische tips, voor overlevers, hulpverleners én omstanders.

   Geef jezelf een stem: #ikluister!
   Dat was de uitnodiging die Ivonne Meeuwsen deed naar aanleiding van #metoo. Dit initiatief heeft geleid tot het in het leven roepen van de Hel(d)en van seksueel misbruik Awards én tot het schrijven van dit boek.
   Ivonne Meeuwsen: ‘Ik krijg vaak mails van mensen die geïnspireerd zijn door mijn eerste boek. Die aangeven dat het zo’n verademing is om te lezen dat helen kan. Maar ook met de vraag of zij dat ook zouden kunnen, omdat ze nét iets anders hebben meegemaakt. Juist daarom is het belangrijk dat er meer verhalen komen van mensen die geheeld zijn. Helen kan écht. Je hebt geen levenslang’.

   De verhalen in het boek zijn pittig. Het is een boek dat je bijblijft. De verhalen zijn rauw en eerlijk. Als jij je durft te laten raken door de verhalen zullen ze je wereldbeeld doen wankelen. Zeker als je, tijdens het lezen, jezelf eraan herinnert hoe oud deze slachtoffers waren toen het gebeurde.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 58 ▪︎ leden online: 1
  Paul1966
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732