Als douchen niet meer helpt… – Gabriëlle van Maestrigt

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Als douchen niet meer helpt… – Gabriëlle van Maestrigt

Tags: 

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 04/08/2018 om 23:22 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #225635
  Mark
  Moderator

   Als douchen niet meer helpt…
   Auteur: Gabriëlle van Maestrigt

   Gabrielle heeft vaak gedacht dat er geen weg meer was. Zoals zovele slachtoffers van seksueel misbruik stond ze uren onder de douche, om het gevoel van viesheid af te spoelen – maar het hielp niet, het hielp nooit. Nadat de herinneringen aan een afschuwelijke periode van incest, al lang in het verleden, bij haar wakker geworden waren, moest ze onmenselijk veel verwerken. Nu is ze in staat om haar verhaal te vertellen.

   Gedichten, brieven en dagboekfragmenten, zorgvuldig samengesteld, geven een beeld van een ontzettend zware periode. Herkenbaar en hoopgevend voor degenen die iets dergelijks hebben meegemaakt. Ze kreeg gelukkig hulp van mensen, maar wat nog belangrijker was: ze leerde God kennen zoals ze Hem nog nooit gekend had. Haar psychologiestudie stelde haar nog beter in staat de dingen onder woorden te brengen.

   Een aangrijpend dagboek met brieven, herinneringen en gedichten van een incestslachtoffer. In dit boek volgen we een jonge vrouw vanaf het moment dat ze haar eenzaam en pijnlijk geheim durft te delen met iemand die ze vertrouwt.

   Herkenbaar en bemoedigend voor degenen die iets dergelijks hebben meegemaakt.
   Met een voorwoord van dr. Jaap Nanninga, psychiater.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 20 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865