Allemaal struisvogels – Marjanne van Ginkel-Vroom en Lisa van Ris

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: ervaringsverhalen & fictie Allemaal struisvogels – Marjanne van Ginkel-Vroom en Lisa van Ris

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 27/04/2021 om 09:03 door mara.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #258687
  mara
  Lid LSG

   Allemaal struisvogels
   Auteurs: Marjanne van Ginkel-Vroom en Lisa van Ris

   Lisa van Ris is de jongste thuis, een nakomelingetje. Niet gepland. Haar broers en zussen zijn allemaal veel ouder, gaan al naar school of zijn het huis uit. Haar moeder heeft het druk met het huishouden en werken in de fabriek. De kleine Lisa is aangewezen op de zorg van haar gewelddadige en vuurwapengevaarlijke vader. Haar wereld is klein, ze brengt haar dagen grotendeels door onder de tafel in de woonkamer. Spelend met potloden of een oude schoenendoos. Ze groeit op tot een angstig en eenzaam meisje, dat gepest wordt op school. Op haar elfde ontmoet ze Kees, de beste vriend van haar vader. Bij hem vindt ze de liefde en aandacht die ze thuis zo mist. Ondertussen wordt haar vader met de dag gekker. Dan gaat het helemaal mis.

   Allemaal Struisvogels vertelt het waargebeurde verhaal van Lisa van Ris. Als je naar Lisa kijkt, zie je een charmante vrouw van bijna vijftig. Vlot en voorkomend, netjes en verzorgd. Ze draagt mooie kleding en ze heeft glanzend, lang haar en grote, heldere ogen. Perfecte gelakte nagels en prachtige sieraden. Ze woont in een ruim huis met de nodige luxe, heeft een lieve zoon die net studeert, een fijne vriend en een goede baan. Niets aan Lisa verklapt dat haar eerste vijftien levensjaren bol stonden van fysieke en geestelijke mishandeling en seksueel misbruik. Lisa is dan ook een voorbeeld van hoe uit een geknakt kind alsnog een krachtige volwassenen kan groeien.

   Meer informatie vind je op allemaalstruisvogels.nl

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865