Aandacht voor seksueel geweld in kerkelijk Nederland

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Aandacht voor seksueel geweld in kerkelijk Nederland

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 08/03/2018 om 10:53 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #218876
  Mark
  Moderator

   Geweld tegen vrouwen in beeld: een peiling onder christenen in Nederland

   Tear werkt al jarenlang aan de aanpak van geweld tegen vrouwen in het buitenland. Cijfers over geweld tegen vrouwen in Nederland zijn voor de ontwikkelingsorganisatie aanleiding om er ook in Nederland aandacht aan besteden. In 2017 startte Tear daarom de campagne Resister, om de stilte rondom geweld tegen vrouwen te doorbreken en te zoeken naar manieren om geweld te stoppen.

   In mei 2017 zette Tear een peiling uit om inzicht te krijgen in het soort geweldsituaties waar christenen mee in aanraking komen. Zowel persoonlijk als in hun omgeving. Daarnaast wil de organisatie graag in kaart brengen welke rol mensen voor de kerk zien weggelegd als het gaat om preventie en aanpak van geweld: wat doen kerken al en wat kan er beter?

   Lees verder op tear.nl >>

   Download het rapport >>

   Als ik de uitkomsten van deze peiling lees, kan ik maar één conclusie trekken: seksueel geweld komt onder christenen net zoveel voor als onder niet-christenen. Ook het de ogen ervoor sluiten, wijkt niet af van niet-christenen.

   Ik vind deze uitkomsten beschamend voor christenen omdat het schrijnend duidelijk laat zien hoe het werkelijk gesteld is met de christelijke moraal. Juist onder christenen zou je verwachten dat (seksueel) geweld veel minder voorkomt. Helaas blijkt dat niet zo te zijn. Daarom vind ik het heel goed dat Tear met dit rapport komt. Het drukt christenen met de neus op de feiten en dat is hard nodig.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 58 ▪︎ leden online: 2
  Vinnie, Paul1966
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732