User Videos

Achter de dijk
In het voorjaar van 2012 werd Nederland opgeschrikt door weer een omvangrijke zedenzaak. Over een periode van meer dan veertig jaar zou klusjesman Joost W. (63) minstens honderd jongens hebben misbruikt.
Achter de schermen, afl. 1
Vier vrouwen doen verslag van hun ervaringen met grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink. Voor hen niet gemakkelijk, maar essentieel: “Ik wil dat het verhaal naar buiten komt omdat ik wil dat het stopt.”
Achter de schermen, afl. 2
Twee vrouwen vertellen hoe zij hun beklag deden bij van Leusink's Bach Choir of the Netherlands. Het gedrag van dirigent Leusink zou door hen zijn gebagatelliseerd en weggehoond, aldus de vrouwen.
After Neverland, nabeschouwing met Oprah Winfrey
Oprah Winfrey in gesprek met Wade Robson en James Safechuck. Zij stellen dat de inmiddels overleden zanger Michael Jackson hen jarenlang heeft misbruikt op zijn landgoed Neverland.
Alloo - Psychische trauma's
Luk Alloo ontmoet Ritchie, Geert en Stefanie. Ritchie werd als kind seksueel misbruikt, Geert was als kind niet gewenst en Stefanie leeft van kinds af aan met hypersensitiviteit en een bipolaire stoornis.
Als je eens wist seizoen 2 afl. 1 - Veel mannelijke slachtoffers blijven in de kou staan
In deze aflevering wordt één van de grootste misverstanden en taboes, namelijk dat vrouwen slachtoffer zijn en mannen dader, ontkracht.
Als je eens wist seizoen 2 afl. 2 - Het taboe rond partnergeweld is nog groot
Partnergeweld is een gigantisch probleem in België. 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 7 mannen is slachtoffer en 70% van het partnergeweld is wederzijds.
Als je eens wist seizoen 2 afl. 3 - Vechtscheiding is een nieuwe vorm van partnergeweld
Alle vormen van partnergeweld hebben een nefast effect op kinderen, maar bij vechtscheidingen zijn ze al helemaal de dupe en worden ze in het gevecht misbruikt.

Pagina 1 van 12