Reageer op: Koen Pieter van Dijk open over verleden met seksueel geweld: ‘Groot trauma’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Koen Pieter van Dijk open over verleden met seksueel geweld: ‘Groot trauma’ Reageer op: Koen Pieter van Dijk open over verleden met seksueel geweld: ‘Groot trauma’

#277081
Luka
Moderator
Topic starter

  Koen Pieter van Dijk: ‘Op mijn zeventiende werd ik verkracht door een grote, oudere man’

  Presentator Koen Pieter van Dijk (30) wil de foute man inruilen voor een liever exemplaar. Al zit het duiveltje nog steeds in hem, omdat hij op zijn zeventiende verkracht is.

  “Ik heb me ervoor geschaamd”, vertelt Koen Pieter in de nieuwe LINDA.

  KOEN PIETER VAN DIJK
  Koen Pieter valt vooral op mannen “van het type honderd-jaar-celstraf”, vertelt hij in het dubbelinterview met Frédérique Spigt. “Ze moesten in ieder geval niet zeggen dat ze van me hielden. Dan raakte ik in paniek, was ik weg.”

  Inmiddels is hij toe aan een liefdevolle relatie. “Maar het duiveltje zit ook nog in mij. Komt ook omdat ik op mijn zeventiende verkracht ben. Ik was nog niet uit de kast, dacht dat ik aan het chatten was met een beeldige surfdude van 25. Maar toen we uiteindelijk bij hem thuis afspraken, werd ik bruut verkracht door een grote, oudere man.”

  THERAPIE

  Levensbepalend, zegt hij nu. “Het was de hel. Door die verkrachting heb ik altijd een ongezond seksleven gehad. Ik was continu op zoek naar mannen die tegen me schreeuwden, die me sloegen en vastbonden – ik was feitelijk op zoek naar mijn verkrachter. Het was verschrikkelijk. Ik heb het lang niet durven vertellen, heb me ervoor geschaamd.”

  “Maar ik ben ervoor in therapie geweest. Het gaat elke dag beter met me en ik wil het nu vooral gaan gebruiken om voorlichting te geven aan jonge mensen. Of aan mensen die iets dergelijks hebben meegemaakt. Natuurlijk is het een trauma, maar ik ben nog altijd positief. Ik ben niet verzuurd en ik heb mijn humor niet verloren. Maar het geeft misschien wel aan waar mijn gedrag vandaan komt.”

  Bron: Linda >>