Koen Pieter van Dijk open over verleden met seksueel geweld: ‘Groot trauma’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Koen Pieter van Dijk open over verleden met seksueel geweld: ‘Groot trauma’

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/05/2023 om 21:29 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #276942
  Luka
  Moderator

   De rekruten van Special Forces VIPS worden ook dit seizoen weer tot het uiterste gedreven. Vooral Koen Pieter van Dijk (30) heeft het moeilijk en dat is niet zonder reden.

   Als de influencer door de staf op het matje wordt geroepen, doet hij een boekje open over zijn heftige verleden.

   Triggerwarning: dit artikel bevat beschrijvingen rondom seksueel geweld.

   ‘Koen Kardashian’
   Met een zaak over zijn hoofd wordt Koen de kamer binnengeleid en op een stoel gezet. De zenuwen beginnen zichtbaar op te spelen wanneer de staf hem vraagt ‘hoe het is om Koen Kardashian te zijn’. “Best vermoeiend. Ik heb er een potje van gemaakt. Verslaafd ben ik altijd geweest, maar dit is wel echt goed uit de hand gelopen”, antwoordt hij.

   De staf is verbaasd wanneer ze zijn verhaal horen en vragen zich af hoe het komt dat hij verslaafd is geraakt. Volgens Koen is het iets wat iedereen kan overkomen, maar volgens de staf schuilt er meer achter zijn verhaal. “Het kan natuurlijk komen door trauma’s en door een uit de hand gelopen levensstijl”, zegt hij daarover.

   Groot geheim
   De staf wil er graag dieper op ingaan om achter de kern van het probleem te komen en vraagt aan Koen of hij trauma’s heeft, waarop Koen een verdrietig antwoord heeft: “Dat ik op mijn zestiende verkracht ben.” Hij heeft dit geheim nooit durven te delen met familie of vrienden. “Ik heb het altijd voor mezelf gehouden, omdat ik me schuldig voelde.” Vol verbazing vraagt de staf: “Jij voelde je schuldig?”

   Traumaverwerking
   Zijn uit de hand gelopen levensstijl was voor Koen de verwerking van zijn trauma, maar nu wil hij zijn leven weer op de rit krijgen: “Iets wat ik heb geleerd is dat je zelf de verantwoordelijkheid moet nemen voor de dingen en de daden die je op je kerfstok hebt en dat heb ik het afgelopen jaar eindelijk gedaan.”

   Ultieme doel
   Zijn ultieme doel is om het Special Forces-avontuur af te maken: “Steeds denk ik dat ik het niet kan of dan denk ik: waar doe ik het voor? Maar wat je ervoor terugkrijgt valt bijna niet uit te leggen. Het is zoiets moois.” Koen bewijst telkens opnieuw dat hij veel meer kan dan hij denkt: “Ik vind het heel cool om aan mijn familie te laten zien dat ik het kan. Die heb ik heel veel pijn gedaan.”

   Koen Pieter van Dijk
   In de korte tijd dat Koen meedoet aan het avontuur is hij al ontzettend dankbaar voor wat hij heeft meegekregen van de staf. Om zijn opgedane kennis meteen in de praktijk te brengen, wil hij af van het imago van Koen Kardashian, die staat voor drank, drugs en kort samengevat alles waar hij niet meer mee geassocieerd wil worden: “Koen Kardashian is dood.” Om meteen gebruik te maken van het moment introduceert Koen zich als zijn nieuwe zelf: “Ik vind dit een heel mooi moment om met een frisse start te beginnen als Koen Pieter van Dijk.”

   Bron: Flair.NL >>

   #277081
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Koen Pieter van Dijk: ‘Op mijn zeventiende werd ik verkracht door een grote, oudere man’

    Presentator Koen Pieter van Dijk (30) wil de foute man inruilen voor een liever exemplaar. Al zit het duiveltje nog steeds in hem, omdat hij op zijn zeventiende verkracht is.

    “Ik heb me ervoor geschaamd”, vertelt Koen Pieter in de nieuwe LINDA.

    KOEN PIETER VAN DIJK
    Koen Pieter valt vooral op mannen “van het type honderd-jaar-celstraf”, vertelt hij in het dubbelinterview met Frédérique Spigt. “Ze moesten in ieder geval niet zeggen dat ze van me hielden. Dan raakte ik in paniek, was ik weg.”

    Inmiddels is hij toe aan een liefdevolle relatie. “Maar het duiveltje zit ook nog in mij. Komt ook omdat ik op mijn zeventiende verkracht ben. Ik was nog niet uit de kast, dacht dat ik aan het chatten was met een beeldige surfdude van 25. Maar toen we uiteindelijk bij hem thuis afspraken, werd ik bruut verkracht door een grote, oudere man.”

    THERAPIE

    Levensbepalend, zegt hij nu. “Het was de hel. Door die verkrachting heb ik altijd een ongezond seksleven gehad. Ik was continu op zoek naar mannen die tegen me schreeuwden, die me sloegen en vastbonden – ik was feitelijk op zoek naar mijn verkrachter. Het was verschrikkelijk. Ik heb het lang niet durven vertellen, heb me ervoor geschaamd.”

    “Maar ik ben ervoor in therapie geweest. Het gaat elke dag beter met me en ik wil het nu vooral gaan gebruiken om voorlichting te geven aan jonge mensen. Of aan mensen die iets dergelijks hebben meegemaakt. Natuurlijk is het een trauma, maar ik ben nog altijd positief. Ik ben niet verzuurd en ik heb mijn humor niet verloren. Maar het geeft misschien wel aan waar mijn gedrag vandaan komt.”

    Bron: Linda >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 20 ▪︎ leden online: 2
   Ollybolly, nijntjeflip
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.793, reacties: 21.293, leden: 2.870