Reageer op: Seksueel geweld en seksueel misbruik (algemeen)

#221556
Mark
Moderator

    WIL JIJ JE VERHAAL KWIJT?

    Onderzoek leert dat 17% van de jonge Vlaamse sporters te maken krijgt met seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport. Dat gaat van vervelende seksuele opmerkingen en grapjes van een trainer of medesporter, over ongewenste aanrakingen tot aanranding of verkrachting.
    Misschien herken je daar iets van. Misschien heb je het nooit eerder verteld, omdat je niet weet aan wie je je verhaal kan toevertrouwen. Of misschien vraag je je af of wat je overkomen is wel erg genoeg is, of dat men je wel zal begrijpen, als je het zelf niet helemaal begrijpt.
    Seksueel grensoverschrijdend gedrag in je sportomgeving is altijd verkeerd. Je mag je op geen enkele manier onveilig of onprettig voelen tijdens het sporten. Het is aan de sportclub om ervoor te zorgen dat dit niet kan gebeuren. Er moeten meer maatregelen genomen worden om – ook in de sport – seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.
    Wij verzamelen verhalen van getroffenen en garanderen hun anonimiteit en respect voor hun privacy. Met de verzamelde informatie gaan we aan de slag om preventiemateriaal te ontwikkelen. Samen kunnen jij en wij een verschil maken op het sportveld en ervoor zorgen dat er in de toekomst meer aandacht is voor dit probleem.

    Lees verder op voicesfortruthanddignity.eu >>