Reageer op: Sexting, sextortion & shaming

#220657
Mark
Moderator

  NOS op 3 tech podcast: Sextortion-slachtoffer blij met wetsvoorstel

  VVD-Kamerlid Sven Koopmans wil dat er een superspoedprocedure komt om seks- en naaktfilmpjes via de rechter van internet te krijgen. We praten hierover met Nikki Lee Janssen. Zij werd slachtoffer van een hack van privéfilmpjes waarmee ze werd gechanteerd en is betrokken bij de totstandkoming van dat wetsvoorstel.

  Ze moest drie keer aangifte doen en werd voor een miljoen mensen op Dumpert te kijk gezet. Welke invloed heeft dat op haar leven? En hoe heeft zij precies geholpen bij dat wetsvoorstel?
  Er werd steeds gedacht dat er 50 miljoen mensen getroffen zijn door het datalek bij Facebook. Maar het blijken er nu wereldwijd maximaal 87 miljoen te zijn. Onder wie mogelijk 90.000 Nederlanders. Hoe weet je nou of jouw gegevens ook gelekt zijn? NOS-techredacteur Joost Schellevis legt het uit.
  Nadat deze nieuwe cijfers bekend gemaakt werden, hield Facebook-baas Mark Zuckerberg een wereldwijde conference call met journalisten. Ook NOS-techredacteur Nando Kasteleijn was hierbij en vertelt wat hem opviel aan deze schuldbekentenis.

  Luister de podcast op soundcloud.com >>