Reageer op: Nu praat ik erover (België)

#220625
Mark
Moderator

  Meer en meer jongeren vinden de weg naar chatbox over misbruik

  Vorig jaar klopten 156 jongeren aan bij nupraatikerover.be, de chatbox over misbruik. Dat is bijna de helft meer dan in 2016, de grootste toename sinds de oprichting van de chatbox, schrijft De Morgen. “Wij geloven in de kracht van het gesprek”, zegt coördinator Ilse Van Campenhout.

  Nupraatikerover.be werd in 2012 ontwikkeld door Child Focus. In september 2014 namen de Vertrouwenscentra Kindermishandeling de chatbox over. Jongeren die vragen hebben over of het slachtoffer zijn van misbruik of mishandeling, kunnen er anoniem vier avonden per week terecht voor een gesprek met een professionele hulpverlener.

   

  Met veel jongeren spreken we meerdere keren, zegt Van Campenhout. “Het zijn zeer gevoelige thema’s, zeer gevoelige gesprekken. Jongeren zitten met schuld, met schaamte, met angst. Sommigen hebben nog nooit iets over hun ervaringen gedeeld. Ze hoeven bij ons niet in één keer hun verhaal te vertellen.We kunnen met hen een traject gaan, ze kunnen op hun tempo aangeven waar ze mee zitten, wat hun vragen zijn.”

   

  Lees het hele artikel op vrt.be >>