Reageer op: Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie Reageer op: Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie

#220552
Mark
Moderator
Topic starter

    Je bent wel echt naakt als je seks hebt
    Online wereld maakt drempel hoger om aan seks te beginnen

    Jongeren beginnen tegenwoordig later aan seks, bleek vorig jaar uit Seks onder je 25e. Kwalitatief onderzoek van Rutgers onder jongeren laat nu zien dat sociale media hierin op meerdere manieren een belangrijke rol spelen. Ook de verhoging van de leeftijd waarop je alcohol kunt krijgen is van invloed. Verder valt op dat jongeren veel waarde hechten aan de eerste keer seks, en die het liefst in een relatie beleven.

    In Seks onder je 25e 2017, het grootschalige onderzoek onder ruim 20.000 jongeren van 12 tot 25 jaar, vonden Rutgers en Soa Aids Nederland dat jongeren een jaar later beginnen met zoenen en seks dan vijf jaar geleden. In 2017 had de helft van de jongeren met 18 jaar geslachtsgemeenschap gehad, in 2012 was dit met 17 jaar het geval. Een zelfde verschuiving is te zien in internationaal onderzoek. Hoe valt dit te verklaren? Kwalitatief onderzoek van Rutgers onder 47 jongens en meiden tussen de 16 en 25 jaar met verschillende achtergronden levert inzichten.

    Lees verder op nvvs.info >>