Reageer op: PSYTREC

#220433
Mark
Moderator

    Plannen voor traumakliniek in Emmen

    De commerciële zorginstelling Psytrec heeft plannen voor een traumakliniek in de buurt van het Scheper Ziekenhuis. De in Leusden gevestigde zorgaanbieder richt zich vooral op de begeleiding van mensen met PTSS (Posttraumatische Stressstoornis).

    Het bedrijf heeft al behandelcentra in Bilthoven en Weert. Met Emmen zou Psytrec ook een locatie in Noord-Nederland tot zijn beschikking hebben.

    Psytrec richt zich exclusief op de behandeling van mensen met PTSS. De stoornis kan gezien worden als een psychische verwonding die stress veroorzaakt bij personen die een schokkende gebeurtenis niet goed hebben verwerkt. Deze klachten ontstaan vaak door traumatische voorvallen waarbij er sprake was dreigend levensgevaar of ernstige verwondingen. De stoornis komt onder meer voor bij slachtoffers van seksueel misbruik, maar ook oorlogsveteranen. Deze aandoening ontstaat als de persoon wordt blootgesteld aan zeer stressvolle situaties. PTSS belemmert in de meeste gevallen het dagelijks functioneren en uit zich in lichamelijke en psychische klachten.

    Lees verder op emmen.nu >>