Reageer op: Zorgcentra na Seksueel Geweld (België)

#219592
Luka
Moderator
Topic starter

  In 4 maanden melden zich 265 slachtoffers van seksueel geweld

  De zorgcentra voor slachtoffers van seksueel geweld, die vorig jaar werden opgestart, krijgen veel meer mensen over de vloer dan verwacht. Al 265 slachtoffers werden opgevangen.

  De drie zorgcentra, in ziekenhuizen in Gent, Brussel en Luik, zijn een proefproject van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir
  (N-VA) en het UZ Gent. Verpleegkundigen, psychologen en zedeninspecteurs zitten er onder één dak, zodat slachtoffers van seksueel geweld er maar één keer hun verhaal uit de doeken moeten doen.

  Van begin november vorig jaar tot eind vorige maand kwamen er al 265 slachtoffers naar de centra. De meesten werden opgevangen in Brussel (148). In Gent en Luik ging het om 77 en 40 dossiers. Van die slachtoffers is één op de vier jonger dan achttien jaar. Zo’n 15 procent zijn mannen. Het jongste slachtoffer was een kind van 2, het oudste een dame van 65.

  “Zelden heeft een proefproject zo snel bewezen dat de noodzaak eraan zo immens groot is”, stelt staatssecretaris Demir. “We hadden erop gerekend om in één jaar tijd 600 slachtoffers op te vangen, aan dit tempo zullen dat er 800 zijn.”

  Begin volgend jaar zouden er al drie nieuwe centra openen. Het doel is om er in elke provincie één te krijgen.

  Bron: HLN.be >>