Reageer op: Zorgcentra na Seksueel Geweld (België)

#219591
Luka
Moderator
Topic starter

3 nieuwe centra voor slachtoffers seksueel geweld

In Brussel, Gent en Luik zijn 3 hulpcentra geopend voor slachtoffers van seksueel geweld. In de centra werken hulpverleners samen met politie en justitie. Zo kunnen mannen en vrouwen op één plaats aangifte doen en de nodige medische en psychosociale zorg krijgen.

Vanmorgen (9 november 2017) zijn in ons land 3 hulpcentra gestart voor slachtoffers van seksueel geweld. Het gaat om multidisciplinaire centra in Brussel, Gent en Luik. In de zorgcentra na seksueel geweld werken hulpverleners onder één dak samen met politie en justitie. De bedoeling? Slachtoffers zo goed en snel mogelijk helpen. Want mannen en vrouwen kunnen voortaan op één plaats aangifte doen en de nodige gerechtelijke, medische en psychologische bijstand krijgen.

Volgens staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) moet dit de drempel verlagen voor slachtoffers om hulp te zoeken: “Slachtoffers van seksueel geweld moeten niet meer naar tien verschillende instanties gaan en tien keer opnieuw hun verhaal vertellen. Dat is niet meer van deze tijd.”

Lees en kijk verder op VRT.be >>