Zijn – in beweging tegen geweld (België)

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Zijn – in beweging tegen geweld (België)

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 21/10/2019 om 19:04 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #245782
  Luka
  Moderator

   vzwzijn.be

   De Beweging tegen Geweld – vzw Zijn brengt de samenleving in beweging tegen familiaal geweld en seksueel geweld om de spiraal van geweld te doorbreken.

   Als organisatie kadert vzw Zijn binnen het Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk. Onze opdracht bestaat dan ook uit het ontwikkelen van initiatieven in Vlaanderen en Brussel, gericht naar een breed publiek. Deze initiatieven omvatten o.a. sensibilisatie, acties en campagnes, netwerkvorming en educatie en beogen steeds maatschappelijke verandering.

   Geweld binnen vertrouwensrelaties is een erg complexe thematiek waarbij de gevolgen zeer ernstig kunnen zijn. Bovendien zijn er heel wat specifieke deelthematieken die de nodige aandacht verdienen.Daarom investeert vzw Zijn in tal van activiteiten om dit geweld uit de taboesfeer te halen:

   Om meer inzicht te krijgen in de (aanpak van de) problematiek organiseert vzw Zijn enkele malen per jaar vormingen en studiedagen.
   In Vlaanderen zijn verschillende organisaties werkzaam rond de geweldsthematiek. Samen met deze organisaties vormt vzw Zijn een netwerk om zo een antwoord te zoeken op dit omvangrijke probleem.
   Vzw Zijn wil ook wegen op het beleid zodat het thema steeds terugkeert op de politieke agenda en de beleidsmakers hun verantwoordelijkheid nemen in de ontwikkeling van een geïntegreerde aanpak van de problematiek.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 67 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.699, reacties: 20.579, leden: 2.657