Zie je mij (transgenerationeel geweld) – Hameeda Lakho, Jeroen Wapenaar

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Zie je mij (transgenerationeel geweld) – Hameeda Lakho, Jeroen Wapenaar

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 21/10/2022 om 19:53 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #274966
  Luka
  Moderator

   Over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling

   Samenvatting
   Trauma’s die ontstaan door huiselijk geweld en kindermishandeling laten levenslang sporen na, bij alle vormen, van partnergeweld en kindermishandeling tot verwaarlozing, fysiek en emotioneel geweld. Ook jarenlange therapie laat het trauma niet verdwijnen. Wat wél mogelijk is: iemand die te maken heeft (gehad) met huiselijk geweld of kindermishandeling helpen zijn of haar littekens, zichtbaar of onzichtbaar, te omarmen. Pas dan zal diegene zichzelf kunnen helen.

   Veiligheid en vertrouwen bieden is daarvoor cruciaal en daar komt veel meer bij kijken dan vaak wordt gedacht. De verhalen van de twaalf voormalige slachtoffers en plegers die in dit boek hun moed tonen laten zien wat voor echte verbinding nodig is. Ook leren zij de lezer bijvoorbeeld:

   · Hoe intergenerationele patronen doorwerken

   · Welke gespreksvaardigheden wanneer nodig zijn

   · Hoe moeilijk het is bij je gevoel te komen als je jarenlang vernederd bent

   Naast voormalige slachtoffers en plegers geven ook in trauma gespecialiseerde professionals hierover adviezen, bedoeld voor alle hulpverleners die met geweld te maken kunnen krijgen; sociaal werkers, psychiaters, psychologen, huisartsen, verpleegkundigen en verzorgenden. Bovenal is dit boek bedoeld als inspiratie om de hele mens te kunnen zien, met al zijn of haar angst, eenzaamheid, woede en verdriet, én alle talenten en veerkracht.

   Hameeda Lakho is expert en inhoudsdeskundige, auteur en sociaal ondernemer. Ze is werkzaam als adviseur en projectleider in uiteenlopende projecten in zorg en veiligheidssector. Daarnaast biedt zij als herstelcoach ondersteuning, coaching en begeleiding aan slachtoffers.

   Jeroen Wapenaar is wetenschapsjournalist en schreef diverse boeken over palliatieve zorg en dementie.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 5
  Moderator, Mark, Lotteeh, Peer, Fabienne001
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799