Zelfmoord 1813 (België)

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 16/06/2022 om 23:11 door Luka.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #215619
  Luka
  Moderator

   zelfmoord1813.be

   Zelfmoord 1813 heeft als doel één centraal platform aan te bieden waar iedereen in Vlaanderen alle relevante informatie omtrent de preventie van zelfdoding kan terugvinden. Hierbij wil Zelfmoord 1813 in de eerste plaats een centrale toegangspoort zijn waar iedereen terecht kan in crisismomenten voor zichzelf, voor familie of derden, of als nabestaande. Via Zelfmoord1813 kan je contact opnemen met Zelfmoordlijn 1813, een gratis en anonieme nooddienst die je kan bereiken via telefoon, chat en e-mail. Zelfmoordlijn 1813 wordt bemand door vrijwilligers van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding en Tele-Onthaal.

   • Bel 1813
   • E-mail
   • Chat
   • Zelfhulp

   Zelfmoord1813 wordt inhoudelijk beheerd en gecoördineerd door het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), de partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor de preventie van zelfdoding.

   #218974
   Mark
   Moderator

    Vanaf nu kunnen mensen met zelfmoordgedachten niet alleen via telefoon (op het nummer 1813), chat of e-mail bij de Zelfmoordlijn terecht, maar ook via een forum.

    Het forum van Zelfmoordlijn 1813 biedt een aanvullend kanaal waar lotgenoten met elkaar in gesprek kunnen gaan. Ze kunnen er met elkaar praten over hun zelfmoordgedachten, hun verhaal delen, steun vinden bij lotgenoten of lezen hoe andere mensen met hun zelfmoordgedachten omgaan.
    Net zoals de andere kanalen van Zelfmoordlijn 1813 is het gebruik van het forum gratis en anoniem.

    Het forum is op dit moment nog in testfase. In deze testfase willen we onderzoeken of gebruikers zich gesteund voelen door het forum en of het forum voldoet aan hun noden.

    #273033
    Luka
    Moderator
    Topic starter

     BackUp

     BackUp is een mobiele applicatie die houvast wil bieden bij zelfmoordgedachten. De app bevat verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je er wilt zijn voor iemand anders, kan je met BackUp aan de slag gaan.

     De app is bedoeld om snel bij de hand te zijn en op die manier snel steun te kunnen bieden op moeilijke momenten. Bovendien geeft de app toegang tot belangrijke contacten en hulplijnen en geeft BackUp zicht op hoopvolle elementen wanneer je deze zelf niet meer kan zien.

     De app kan zowel zelfstandig gebruikt worden als samen met een vriend, vertrouwenspersoon of hulpverlener. Je kan de app het best invullen op een moment dat je niet in crisis bent, zo heb je het beste zicht op wat jouw signalen zijn, wat kan helpen, …

     BackUp is geen vervanging van professionele hulpverlening. Indien je aan zelfmoord denkt, raden we je sterk aan om contact op te nemen met een professionele hulpverlener. Een gesprek met de huisarts kan een eerste stap zijn.

     Je kan BackUp gratis downloaden in de app stores van Android en iOS.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 16 ▪︎ leden online: 0
    No users are currently active
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799