Zangeres en slachtoffer FKA twigs is het gezicht van nieuwe campagne tegen seksueel en huiselijk geweld

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Zangeres en slachtoffer FKA twigs is het gezicht van nieuwe campagne tegen seksueel en huiselijk geweld

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 02/10/2021 om 22:10 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #261100
  Luka
  Moderator

   De Britse triphop- en r&b-zangeres FKA twigs (33) is het gezicht van een nieuwe, wereldwijde campagne die seksueel- en huiselijk geweld een halt roept. Ze werd er vorig jaar zelf het slachtoffer van en vraagt nu openlijk om verandering.

   De muzikant verschijnt in een geanimeerde video voor het nieuwe initiatief, genaamd Join The Chorus, die gelanceerd werd door de Britse huiselijk geweldorganisatie No More Foundation, het Commonwealth Secretariat en creatief bureau GentleForces.

   In de clip vraagt twigs om collectieve actie, om geweld tegen vrouwen en meisjes te helpen voorkomen. “Thuis”, steekt ze van wal in de video, “Het zou een plek moeten zijn waar we ons veilig voelen. Maar voor sommigen is het een gevaarlijke plek waar ontsnappen onmogelijk is. Waar één stem misschien in dovemansoren valt, kan een lied niet genegeerd worden. Samen kunnen we de mensen bevrijden die gebukt gaan onder huiselijk- en seksueel geweld.”

   Twigs deelde de clip ook op haar eigen instagramaccount, dat ruim twee miljoen volgers heeft. “Hoe meer we onze stem laten horen, hoe meer we de stilte verbreken rond huiselijk- en seksueel geweld”, schrijft ze eronder. “I’m proud to #JoinTheChorus in support of survivors.” In december vorig jaar klaagde twigs haar ex-vriend, acteur Shia LaBeouf, aan voor aanranding, seksueel misbruik en het veroorzaken van emotionele ontreddering.

   Bron: HLN.be >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 21 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812