Wij zien je wel (België)

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 20/11/2021 om 14:47 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #267076
  LSG
  Beheer
  Topic starter

  wijzienjewel.be

  Ben jij een jongen of man die nare dingen heeft meegemaakt op seksueel gebied? Dan ben je niet alleen. Een half miljoen jongens en mannen is slachtoffer van fysiek seksueel geweld, alleen al in Vlaanderen. Omdat ze niet passen in het plaatje dat mensen in hun hoofd hebben over seksueel geweld, blijven ze onzichtbaar en onhoorbaar. Wij willen jou en alle mannen die slachtoffer zijn laten weten dat je niet alleen bent. Je pijn is echt en het is niet jouw schuld. De maatschappij is nog niet klaar om je verhaal te horen. Maar wij wel.

  ONZE MISSIE
  We vertellen de verhalen van jongens en mannen die slachtoffer zijn van seksueel geweld, door vrouwelijke of mannelijke plegers. Het zijn verhalen die mannen ons verteld hebben, in onze praktijk of privé. We hebben in alle verhalen de details veranderd zodat de betrokkenen anoniem en onherkenbaar blijven.

  We hopen dat door het lezen van deze verhalen meer jongens en mannen zich bewust worden van het feit dat ze slachtoffer zijn. Dat ze de moed vinden om het aan iemand te vertellen, om stappen te zetten naar herstel, en daarbij de hulp te vragen die ze nodig hebben.

  We hopen ook dat hulpverleners die deze verhalen lezen, zich meer bewust worden van het bestaan van mannelijke slachtoffers en er meer aandacht besteden in hun praktijk. Dat ze attent zijn op signalen en hun cliënten laten weten dat hun verhaal welkom is.

  We hopen tenslotte dat de maatschappij als geheel zich meer openstelt voor jongens en mannen die slachtoffer zijn van seksueel geweld, zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen en nodig hebben, in de media, de hulpverlening en het beleid.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 15 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 3.249, berichten: 17.538, leden: 2.083