Praktijk Wave Coaching in Riethoven

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Praktijk Wave Coaching in Riethoven

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 21/06/2019 om 17:04 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #241001
  Mark
  Moderator

  wavecoaching.nl

  Sinds 2017 is Wave Coaching gespecialiseerd in begeleiding op het gebied van burn-out, trauma’s en seksueel misbruik.

  In je leven ontwikkel je door moeilijke en pijnlijke omstandigheden en ervaringen overlevingsmechanismen. Op het moment dat deze mechanismen ontstaan, helpen ze je in een moeilijke periode, heel nuttig dus. Bij het volwassen worden kunnen ze je juist gaan beperken in je functioneren. De blokkades die ontstaan, zijn heel divers, zo kan het gaan om problemen met autoriteit, samenwerken, grenzen stellen en het reguleren van je emoties. Je kunt ook lichamelijke klachten ontwikkelen, zoals darmklachten (Prikkelbare Darm Syndroom) en hoofd- en rugpijn.

  In de coachingsessies onderzoeken we wat de oorzaak is van je belemmerende patronen. Door gesprek, luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft, visualiseren en bewegen ontdek je wat je “triggers” zijn. Een trigger is een moment waarop je patroon, je emotionele reactie sterk actief wordt, dat merk je bijvoorbeeld als je ineens heel boos wordt. Triggers kunnen ons veel vertellen over het ontstaan van je patronen, ze leiden ons naar de pijn die eronder zit. Het bewust worden van deze pijn, maakt het mogelijk om deze “op te lossen” waardoor het niet langer nodig is je patroon in stand te houden.

  Consulten in mijn praktijk
  Om je situatie in beeld te brengen, maken we gebruik van het levenswiel. Aan de hand van daarvan gaan we aan de slag in de vervolgconsulten. We kijken we naar de oorzaken / de oorsprong van je problemen en belemmerende patronen. Daarbij maken we steeds een verbinding tussen je huidige situatie en ervaringen en je verleden. Tijdens de consulten werken we met allerlei methodes, de belangrijkste zijn innerlijk kindwerk, visualisaties, systemisch werken en lichaamswerk.

  Wandelcoaching
  We gaan samen wandelen, de natuur in. Wandelcoaching heeft veel voordelen:

  • Gemakkelijker praten mede omdat je elkaar niet de hele tijd aan kijkt.
  • In de natuur zijn, geeft een bepaalde rust.
  • Het in beweging zijn in een natuurlijke omgeving wordt vaak als prettig ervaren.
  • Bewegen is gezond.
  • Wandelen in de natuur zorgt o.a. dat je lichaam ontspannende stoffen/hormonen aanmaakt.
  • De natuur zit vol metaforen die te koppelen zijn aan je proces.

  Online Coaching
  Coaching via mail of zelfs chatten via What’s App of FB messenger is mogelijk. Als het om welke reden dan ook moeilijk is om “in real life” elkaar te ontmoeten, kun je terecht voor online coaching. Je kunt online je vragen stellen en ik geef zo snel mogelijk antwoord of we maken een afspraak.

  Samen helen van seksueelmisbruik
  Bij voldoende aanmeldingen start op 30 september 2019 een lotgenotengroep in Riethoven die 12x bij elkaar komt. Deze vorm van samen zijn en helen van seksueel misbruik is ontwikkeld door Ivonne Meeuwsen. Meer informatie over deze lotgenotengroep vind je hier >>

  Daarnaast start op 6 oktober een lotgenotengroep voor partners die 6x bij elkaar komt. Meer informatie over deze lotgenotengroep vind je hier>>

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 18 ▪︎ leden online: 2
Mark, Aline
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.493, reacties: 13.599, leden: 1.275
Scroll Up