Vrouwen krijgen één dag cel voor aanranding pizzakoerier

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Vrouwen krijgen één dag cel voor aanranding pizzakoerier

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 02/11/2021 om 19:10 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #264525
  Luka
  Moderator

   Twee vrouwen van 25 jaar zijn dinsdag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot één dag cel en taakstraffen, voor het aanranden en filmen van een 17-jarige pizzakoerier.


   De rechtbank oordeelde dinsdag dat er inbreuk is gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. © ANP

   Het duo had op zaterdag 2 mei pizza’s besteld tijdens een huisfeestje waarbij gedronken werd en lachgas was gebruikt. Toen een 17-jarige pizzakoerier de bestelling kwam afleveren, deed de 26-jarige Amsterdamse Michelle de K. de deur open in een badjas.

   Nadat de koerier de bestelling, op verzoek, binnen op een tafel had gezet, drong de 25-jarige Cato van der K. zich aan hem op. Uit het niets betastte ze hem over zijn kleding heen in zijn kruis. Ze zei dat dit wel de ultieme droom van een pizzabezorger moest zijn. Het geheel werd gefilmd door Michelle de K., die het filmpje doorstuurde naar een vriendin.

   Nadat de pizzabezorger de woning had verlaten was hij boos en in paniek. Toen zijn werkgever daarop contact opnam met de twee vrouwen, kreeg die te horen dat de bezorger ‘maar moet worden ontslagen omdat hij niet wil neuken’. De bezorger, die in het verleden misbruikt was, raakte erg van slag door de gebeurtenis. In totaal kon hij zes weken niet werken.

   Veel spijt
   Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak vroeg de officier van justitie om drie maanden cel voor de twee vrouwen. “Als het hier om een 17-jarig meisje was gegaan dat werd aangerand door twee meerderjarige mannen, zou iedereen het erover eens zijn dat een gevangenisstraf gepast is.”

   Beide verdachten gaven tijdens de rechtszaak aan veel spijt te hebben van de gebeurtenissen. Advocaten van de twee vrouwen spraken van ‘een misplaatste grap’.

   De rechtbank oordeelt dat er inbreuk is gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Daarnaast werd geoordeeld dat het niet uitmaakt dat de verdachten aangaven dat ze, toen ze de pizzakoerier filmden, dachten dat het slachtoffer ouder was dan 18 jaar. “Het is een strafbaar feit als vast komt te staan dat het slachtoffer, die er als een volwassene uitziet, onder de leeftijdsgrens zit,” aldus de rechter.

   Beide vrouwen werden veroordeeld tot een gevangenisstraf van een dag. Die is gelijk aan de tijd dat ze in voorarrest zaten. Omdat de twee vrouwen inzicht hebben in hun eigen gedrag, vindt de rechter een taakstraf op zijn plek. Michelle de K., die het filmpje maakte, krijgt een taakstraf van 60 uur. De 25-jarige Cato van der K., die de pizzabezorger betastte, is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en moet een schadevergoeding van 750 euro betalen.

   Bron: AD >>

   #264526
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Eén dag cel voor vrouwen die pizzakoerier (17) aanrandden en filmden

    Twee 25-jarige vrouwen uit Alkmaar zijn veroordeeld tot één dag gevangenisstraf voor het aanranden en filmen van een 17-jarige pizzakoerier. Ook hebben ze taakstraffen van 120 en 60 uur gekregen en moet één van hen 750 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

    Het OM had drie maanden gevangenisstraf geëist. De straf is veel lager geworden omdat er volgens de rechter geen sprake was van een ‘vooropgezet plan’. Bovendien heeft één van de vrouwen het slachtoffer niet aangeraakt, aldus de rechter. Ze maakte enkel seksueel getinte opmerkingen en filmde wat er gebeurde.

    De pizzakoerier belde vorig jaar mei overstuur met 112 en zei dat hij aangerand was in een huis in Alkmaar. Na onderzoek bleek dat de vrouwen hem gevraagd hadden naar binnen te komen, omdat hun pizza anders koud zou worden. Eenmaal binnen kneep één vrouw, gekleed in een sm-pakje, de jongen in zijn geslachtsdeel. De andere vrouw, die een badjas droeg, filmde het.

    Paniek
    De jongen verklaarde na afloop boos en in paniek op zijn werk te zijn teruggekomen, waar hij begon te hyperventileren. In het verleden zou hij door een stiefvader zijn misbruikt en deze aanranding haalde daar de trauma’s van naar boven, schrijft NH Nieuws.

    Omdat het slachtoffer na het incident niet meteen weer aan het werk kon, eiste de officier van justitie ook dat de vrouwen een schadevergoeding van bijna 1200 euro aan hem zouden betalen. Volgens de rechter is dat bedrag niet goed genoeg onderbouwd, en kan het daarom niet volledig worden verhaald op de daders.

    Bron: NOS >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 28 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865