Voor een veilig thuis

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 22/06/2018 om 20:23 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #216091
  Mark
  Moderator

   vooreenveiligthuis.nl

    

   –> kindermishandelingpartnermishandeling en ouderenmishandeling.

   Als je te maken krijgt met huiselijk geweld kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. ‘Voor een veilig thuis’ is er om je te helpen bij die eerste stap naar hulp en advies.

   ‘Voor een veilig Thuis’ is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit zijn regionale organisaties waar slachtoffers, daders en omstanders terecht kunnen voor deskundige hulp en advies. ‘Voor een veilig thuis’ is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling.’Voor een veilig thuis’ geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals.’Voor een veilig thuis’ biedt de helpende hand, doorbreekt onveilige situaties, zet mensen in beweging en biedt perspectief op een betere situatie waardoor mensen weer toekomst hebben. Mét of zonder elkaar.

   Wil je advies en hulp voor de ander en/of voor jezelf? Je kunt je vragen stellen of je hart luchten. Je krijgt een hulpverlener aan de lijn, die aandachtig naar je verhaal luistert. Deze hulpverlener zet alles voor je op een rij, beantwoordt je vragen en geeft je advies. Ook kijkt de hulpverlener samen met jou welke professionele hulp er nodig is. Als je wilt, kun je anoniem blijven.

   Het houdt niet op, totdat je iets doet.

   #223194
   Luka
   Moderator

    Campagne
    Sinds 2012 wordt de rijksoverheidcampagne ‘Een veilig thuis. Daar maak je je toch sterk voor?’ gevoerd. Boodschap van de campagne is dat geweld in huiselijke kring nooit vanzelf stopt, totdat iemand iets doet. De campagne roept betrokkenen – of het nu gaat om slachtoffers, plegers of omstanders – op om bij vermoedens van geweld in huiselijke kring hulp en advies te zoeken Veilig Thuis.

    Ouderenmishandeling

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 9 ▪︎ leden online: 1
   Ano
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.675, reacties: 20.322, leden: 2.594