‘Volgende #MeToo-campagne moet gaan over reactie maatschappij op misbruik’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit ‘Volgende #MeToo-campagne moet gaan over reactie maatschappij op misbruik’

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 15/03/2020 om 17:54 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #249611
  Luka
  Moderator

   Voor slachtoffers van seksueel misbruik is het belangrijk dat de maatschappij beter gaat reageren op hun verhalen. Als er ooit een nieuwe #MeToo-campagne komt, dan zou die daarover moeten gaan. 

   Dat zeggen klinisch psycholoog Iva Bicanic en advocaat Richard Korver zaterdag in Argos. Beiden zijn pioniers in de strijd tegen seksueel misbruik. Korver als slachtofferadvocaat en Bicanic als hoofd van het Landelijk Psychotraumacentrum UMC Utrecht. Dat is een specialistische ggz-instelling voor hulp aan kinderen en jongeren die schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Bicanic is ook initiatiefnemer en landelijk coördinator van het Centrum Seksueel geweld.

   Het wringt bij hen dat seksueel misbruik een taboe is. Dat er niet over wordt gepraat. Dat er wordt gedaan alsof kindermisbruikers enge mannen zijn die uit de bosjes springen, terwijl de dader bijna altijd een bekende is. Het gebeurt op school, op de sportclub, in de familie en tijdens het uitgaan. Korver en Bicanic schreven er een boek over dat komende week verschijnt: Dicht bij huis. Het gaat over hoe je een kind steunt na seksueel misbruik.

   Luister en lees hier verder NPO Radio 1 >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 17 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.776, reacties: 21.207, leden: 2.839