Vloek van de voodoo dwingt vrouwen tot prostitutie, ook in Eindhoven

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Vloek van de voodoo dwingt vrouwen tot prostitutie, ook in Eindhoven

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 09/06/2019 om 18:42 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #240635
  Luka
  Moderator

   Als ze niet met de mannen naar bed gaan, worden ze behekst. Vele vrouwen uit het buitenland worden met voodoo-vloeken in de prostitutie gedwongen. Ook in Nederland. „Sommigen sprongen voor de trein.”

   Nigerianen die het voorgeschoten geld voor de oversteek naar Europa niet terugbetalen of die niet gehoorzamen, worden vervloekt. Het geloof daarin is zo sterk dat het vrouwen in de prostitutie kan dwingen. Tegelijkertijd voorkomt het dat slachtoffers hun verhaal doen aan politie of hulpverlening. „De angst voor die vloek is zo reëel, dat kunnen wij ons niet voorstellen. We kunnen de meiden niet helpen omdat ze er heilig van zijn overtuigd dat de voodoo werkt”, zeggen Glenn van den Akker en Daniëlle van Went van het Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie in Eindhoven.

   De twee kunnen zo een stuk of tien zaken opnoemen waarbij ze het afgelopen halfjaar werden geconfronteerd met voodoo. En niet alleen bij Nigeriaanse slachtoffers. Het gaat ook om vrouwen uit de Antillen, Haïti, Suriname of Jemen.

   Lees verder op de site van het Eindhovens Dagblad >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 10 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.677, reacties: 20.336, leden: 2.599