Videoland – Surviving R. Kelly

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 05/11/2019 om 14:14 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #246116
  Luka
  Moderator

  De Amerikaanse rapper R. Kelly ligt al jaren flink onder vuur wegens heftige beschuldigingen van seksueel misbruik. In de documentaire Surviving R. Kelly getuigen verschillende vermeende slachtoffers van de zanger over het misbruik. Één van de vrouwen beschrijft de zanger als twee personen: R. Kelly en Robert. Volgens haar is R. Kelly “een leuke, lachende, lieve gast.” En Robert is “de duivel”.

  In 1994 trouwde een 27-jarige R. Kelly in een geheime ceremonie met zijn toen 15-jarige protegé, Aaliyah. Vibe Magazine ontdekte later dat Aaliyah op haar huwelijksakte had gelogen over haar leeftijd. Als gevolg daarvan werd het huwelijk in februari 1995 daarom nietig verklaard. Hoewel er weinig bekend is over hun korte huwelijk door de jaren heen, en R.Kelly het altijd heeft ontkend, worden er in de docuserie nieuwe details over zijn relatie met Aaliyah onthuld.

  ‘Surviving R. Kelly’
  De docu rondom het misbruik van R. Kelly kwam begin dit jaar uit in de Verenigde Staten. De documentaire werd al snel opgepikt door de media, door de schokkende verhalen die te zien zijn in de film. In de ruim zes uur durende documentaire, die bestaat uit zes verschillende afleveringen, verschijnen meer dan vijftig interviews waarin de rapper wordt beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige vrouwen.

  Sinds het uitkomen van de documentaire zijn er verschillende maatregelen getroffen tegenover de rapper. Zo kondigde Sony Music aan de zanger niet langer te zullen vertegenwoordigen, liet Lady Gaga weten spijt te hebben van haar samenwerking met de zanger en nu wordt de rapper eindelijk ook officieel strafrechtelijk vervolgd voor het ronselen van vijf jonge vrouwen om seks met hem te hebben.

  Vlak na de uitzending van de film in de VS hebben twee vrouwen een campagne opgezet tegen R. Kelly. Ze wilden door middel van de hashtag #MuteRKelly ervoor zorgen dat iedereen in de muziekindustrie in opstand zou komen tegen hem.

  De documentaire kan in Nederland bekeken worden op Videoland.

  #246117
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  Vervolg op documentaire Surviving R. Kelly in de maak

  De makers van Surviving R. Kelly gaan een vervolg op hun documentaire maken. Het nieuwe programma krijgt vier delen en gaat Surviving R. Kelly: The Aftermath heten.

  In Surviving R. Kelly beschuldigt een flink aantal vrouwen zanger Robert Kelly van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Ook veel andere mensen uit de omgeving van Kelly vertellen in de film over ontoelaatbaar gedrag van de muzikant.

  Kelly werd niet lang na de uitzending van de documentaire opgepakt en aangeklaagd voor seksueel misbruik. Hij was een aantal maanden eerder op borgtocht vrijgelaten, maar werd onlangs opnieuw aangehouden. De artiest wordt verdacht van meerdere strafbare feiten, waaronder ontucht met minderjarigen en het maken van kinderporno.

  Zijn verzoek om ook deze keer op borgtocht vrijgelaten te worden, werd door de rechter afgewezen. De muzikant houdt vol onschuldig te zijn.

  De zesdelige documentaire leidde tot 35 procent meer telefoontjes naar een lijn voor slachtoffers van seksueel misbruik in de Verenigde Staten. In totaal hebben dertig miljoen Amerikanen de reeks of een deel ervan gezien.

  Bron: NU.NL >>

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 23 ▪︎ leden online: 7
Mark, Ollybolly, Moderator, Koekebakker, LSG, ikkkke, Kayleigh
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.800, berichten: 14.976, leden: 1.643
Scroll Up