AANPAK KINDERMISHANDELING TOPPRIORITEIT

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit AANPAK KINDERMISHANDELING TOPPRIORITEIT

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 25/05/2018 om 21:49 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #222564
  Luka
  Moderator

   Begin mei heeft minister De Jonge het landelijk actieprogramma gepresenteerd: Geweld hoort nergens thuis. Vorige week sprak hij erover in de talkshow van Pauw, samen met Jeroen van de Ven, ervaringsdeskundige, en Lukas Blankers, professional/gezinsondersteuner.

   ENTHOUSIAST
   Waarom werd ik zo enthousiast over dit item? Omdat De Jonge duidelijk maakte dat de aanpak van kindermishandeling voor hem een topprioriteit is. Het is natuurlijk fantastisch als een onderwerp waar je als Augeo voor staat zo gedragen wordt door de minister. En het is niet zomaar een mooi praatje van iemand die denkt er goede sier mee te kunnen maken. Hij meent het echt. Ik weet dat hij zich als wethouder van Rotterdam ook al enorm inzette voor het trainen van professionals in het signaleren van kindermishandeling.

   BEWUSTWORDING
   Vanuit Augeo werken wij aan bewustwording en trainen we professionals. De minister wil graag dat er beter gesignaleerd wordt en dat er vervolgens iets met die signalen wordt gedaan. Dat begint bij het onderwerp kindermishandeling en huiselijk geweld meer bespreekbaar te maken. Door voorlichting te geven en het gesprek aan te gaan met slachtoffers en daders. Het draait om bewustwording en steun bieden. En juist daarover ging het in het tv-programma.

   Bewustwording bij professionals willen wij ook bereiken door onder andere de jongeren uit onze Jongerentaskforce (ervaring met o.a. vechtscheidingen en kindermishandeling) een podium te geven. Hen te laten spreken met beleidsmakers en training en voorlichting te laten geven aan professionals die met kinderen werken. Een verhaal wordt zoveel sterker als naast de minister een jongere duidelijk maakt waarom ingrijpen zo belangrijk is en wat voor hem/haar waardevolle acties waren in dat proces. Daar kunnen wij van leren. En dat nemen wij mee in ons werk.

   GEZIEN EN GEHOORD
   Ook de opmerking van de gezinsondersteuner Lukas Blankers bij Pauw raakte mij. Hij sprak over de helden in de omgeving van een kind. Zij die ervoor zorgen dat een kind gezien en gehoord wordt. Heel waardevol voor het kind. En Jeroen heeft dat ondervonden.

   Hopelijk mogen nog veel meer kinderen dit ervaren dankzij het landelijke programma dat kindermishandeling terecht tot topprioriteit maakt.

   Bekijk de uitzending op uitzendinggemist.nl >>

   Bron: Augeo.nl

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 17 ▪︎ leden online: 2
  Leentje, Chris
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865