Verleider van puber die worstelt met geaardheid draait de cel in

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Verleider van puber die worstelt met geaardheid draait de cel in

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 01/04/2020 om 18:07 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #249872
  Luka
  Moderator

   Een 33-jarige man uit Lunteren is vrijdag veroordeeld voor het gedurende vier jaar meermalen seksueel misbruiken van een jongen vanaf diens twaalfde jaar. De rechtbank legde hem een gevangenisstraf op van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk.

   De elf jaar oudere man maakte tussen eind 2009 en eind 2013 verschillende keren een afspraak met de jongen en nam hem mee naar zijn woning. Daar verleidde hij hem tot het ondergaan en verrichten van allerlei seksuele handelingen.

   Worsteling maakte man belangrijk
   De jongen worstelde met zijn seksuele geaardheid. Thuis kon hij daar niet goed over praten. Het paste niet bij zijn geloof en geloofsgemeenschap. Hij kon zijn verhaal wel kwijt bij de man, die op zijn beurt ook worstelde met zijn seksuele gevoelens.

   De man werd daardoor belangrijk voor hem. De rechtbank verwijt de man dat hij daar misbruik van heeft gemaakt. Hij had zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en het contact af moeten houden.

   Hij had moeten beseffen, aldus de rechtbank, dat minderjarigen die op een dergelijke manier worden betrokken bij ontucht psychische schade kunnen oplopen. De gebeurtenissen hebben nog steeds veel impact op het slachtoffer.

   Eis was hoger
   De man moet zich onder behandeling stellen. Hij komt gedurende een proeftijd van twee jaar onder toezicht van de reclassering. Verder moet hij het slachtoffer 8000 euro smartengeld betalen.

   De officier van justitie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk plus behandeling. De advocaat had de rechtbank verzocht er rekening mee te houden dat de man niet eerder met justitie in aanraking kwam, verantwoordelijkheid heeft genomen voor wat hij heeft gedaan en bereid is een behandeling te ondergaan.

   De man heeft op de zitting twee weken geleden zijn spijt betuigd.

   Bron: de Gelderlander >>

   #249873
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Onze reactie op het artikel op Facebook

    De nieuwe #metoo golf zou hierover moeten gaan. Volwassen mannen (en vrouwen) moeten beseffen dat ze kinderen en jongeren (die worstelen) met homoseksuele gevoelens op deze manier niet helpen maar juist ernstig beschadigen. Ook als ze zeggen dat ze het wel willen of het bij hen zelf vroeger ook zo is gegaan. Er is altijd sprake van een ongelijke machtsverhouding en dan is het dus ook altijd misbruik.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 18 ▪︎ leden online: 2
   Lisa36, Vinnie
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812